Zonder afspraak een coronaprik halen in Hengevelde en Goor

GGD Twente organiseert twee tijdelijke pop-up vaccinatielocaties in Hof van Twente.

Op vrijdag 3 februari in Hengevelde

GGD Twente organiseert op vrijdag 3 februari van 13.30 tot 19.30 uur een tijdelijke pop-up vaccinatielocatie aan de Bretelerstraat 16 (Kulturhus de Marke) in Hengevelde. De tijdelijke locatie is bedoeld voor inwoners uit de directe omgeving die een basisprik of herhaalprik tegen corona willen halen. Er is vrije inloop, dus je hoeft geen afspraak te maken.

Op dinsdag 7 februari in Goor

GGD Twente organiseert op dinsdag 7 februari van 13:30 tot 19:30 uur een tijdelijke pop-up vaccinatielocatie aan De Höfte 5 (Theater de Reggehof) in Goor. De tijdelijke locatie is bedoeld voor inwoners uit de directe omgeving die een basisprik of herhaalprik tegen corona willen halen. Er is vrije inloop, dus je hoeft geen afspraak te maken.

Waarom een herhaalprik

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe meer we een opleving van het coronavirus kunnen afremmen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik kan je beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona. Maar het helpt ook te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. En doordat minder mensen ziek worden kan de herhaalprik ook helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden.

Basisprik ook beschikbaar

Inwoners die nog een 1e of 2e basisprik willen, kunnen ook zonder afspraak op deze locatie terecht. Voor een coronaprik met het Janssen-vaccin dient telefonisch een afspraak gemaakt te worden op onze vaste locatie in Enschede. Dit kan via 0800-1295.

Laagdrempelig

Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.  

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie en onze andere vaccinatielocaties op www.ggdtwente.nl/corona.