Boeren in Hof van Twente zien kansen en uitdagingen

De eerste bijeenkomsten Landelijk gebied in beweging zijn geweest. Het Rijk heeft verschillende doelen gesteld rondom bijvoorbeeld natuur en water, en de Provincies gevraagd om daar een concrete uitwerking van te maken in een zogenoemd Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Als gemeente vinden wij het belangrijk om met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, met daarbij de vraag hoe we invulling kunnen geven aan de doelen. Daarom organiseert de gemeente gesprekken met de inwoners en ondernemers in de verschillende buurtschappen.

De bijeenkomsten leveren volgens Wilco Pasman, beleidsmedewerker Plattelandsontwikkeling van Gemeente Hof van Twente al belangrijke inzichten op: “In de gesprekken die we voeren, kijken we naar kansen voor landbouw en plattelandsontwikkeling. Door in de verschillende buurtschappen in gesprek te gaan over wat daar precies speelt en mogelijk is, kunnen we de Provincie helpen om een realistische en uitvoerbaar plan te maken waar Hof van Twente beter van wordt. Veel van onze melkveehouders geven bijvoorbeeld aan dat grondgebondenheid zeker kansen biedt, maar dat het daarbij wel een uitdaging is om een goede boterham te kunnen verdienen.". Andere thema’s die besproken worden zijn landschapsbeheer, water en klimaatadaptatie, energietransitie, wonen en bedrijfsopvolging.

In gesprek in de buurtschappen

Ook meepraten over de toekomst van het landelijk gebied in Hof van Twente? Meld je aan voor één van de bijeenkomsten via hofvantwente.nl/buitengebied/landelijk-gebied-in-beweging. Is het niet mogelijk om bij één van deze gesprekken aanwezig te zijn, maar wil je wel in gesprek, meld je dan bij Maarten Nieboer via m.nieboer@hofvantwente.nl. 

De bijeenkomsten Landelijk Gebied in Beweging zijn op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur).

DatumGebiedLocatie
vrijdag 24 februariMarkelosebroekMelkveebedrijf Udink
vrijdag 3 maartMarkelo - NoordHerberg de Pot
vrijdag 17 maartDe Ha / StokkumHet Gebouwtje
Vrijdag 31 maartWiene / Zeldam / Bentelo't Kempke
Vrijdag 7 aprilHerike Elsen / ElsenerbroekLocatie volgt
Vrijdag 14 aprilAzelo / Deldenerbroek / DeldenereschBuurtschapsvereniging Esbrook
Vrijdag 28 aprilMarkvelde / Hengevelde / Kerspel GoorGeitenboerderij Veelers