Een mooie samenwerking tussen Hofvogels en HofPower

HofPower biedt aan alle scholen in de Hof van Twente educatieve workshops aan via een menukaart, zo veel mogelijk in de eigen schoolklas. De gemeente neemt de kosten voor haar rekening. Hofpower is voor haar programma uilenballen pluizen afhankelijk van de inzet van de stichting Hofvogels en beloonde deze inzet met een donatie. 

Samenwerking met stichting Hofvogels

In de maanden maart en april geeft HofPower de workshop Uilenballen pluizen op de basisscholen in Hof van Twente. Deze workshop is reuze populair en dankzij Hofvogels kunnen we deze workshop ook volgend schooljaar aanbieden in ons keuzemenu voor leerlingen uit groep 5 en groep 6. Zonder uilenballen, geen workshop pluizen.  HofPower is blij dat de vrijwilligers van Hofvogels die uilenballen verzamelen tijdens de controles van de uilennestkasten en meehelpen tijdens de lesuren op de scholen.  En dat vrijwilligerswerk mocht op 2e pinksterdag wel eens in het `zonnetje’ gezet worden; aldus Ina van de Riet van HofPower. Op 2e pinksterdag werd tijdens een sessie steenuilen ringen stilgestaan bij de samenwerking tussen Hofpower en de stichting Hofvogels. Een mooie samenwerking; samen optrekken en aan de slag met educatie biodiversiteit en het belang ervan. Uilen zijn fascinerende vogels die zeer tot de verbeelding van kinderen spreken. 



Het belang van biodiversiteit wordt in deze workshop voor kinderen ook heel tastbaar en duidelijk. Zonder meikevers en muizen, geen uilen in de Hof van Twente. Daarom heeft HofPower een donatie gedaan aan de vrijwilligers van Hofvogels voor hun inzet. We koesteren uilen, ze zijn een graadmeter voor biodiversiteit op erven in Hof van Twente. Kinderen snappen dat maar al te goed tijdens het uitpluizen van een braakbal, want daardoor ontdekken ze wat die uil allemaal gegeten heeft. Een braakbal uitpluizen is spannend, leuk en vooral heel leerzaam.

Wil je meer weten over HofPower?

Neem een kijkje op www.hofpower.nl of neem contact op via info@hofpower.nl.