Uitreiking Warme Truienwedstrijd in Delden en Hengevelde

Op vrijdagochtend 2 februari hebben de winnaars hun eigen ontworpen warme trui in ontvangst genomen. Deze ontwerpwedstrijd is georganiseerd door HofPower samen met gemeente Hof van Twente. In november 2023 gingen basisschoolleerlingen in Hof van Twente aan de slag met deze ontwerpwedstrijd. Wethouder Hannie Rohaan was aanwezig om de truien persoonlijk uit te reiken. De winnaars zijn Finn Geerdink van IKC Magenta in Delden en Mex ten Thije van de Petrusschool in Hengevelde.

Grootse klimaatactie van Nederland: de Warme Truiendag

Dit jaar was de 9e editie van de warme truienwedstrijd. Als we de verwarming één graad lager zetten, besparen we al gauw 5% energie. De Warme Truiendag symboliseert deze beweging. Wethouder Hannie Rohaan vindt het wederom een geslaagde actie: “Kinderen zijn zich heel bewust van de impact die hun handelingen hebben op het milieu en kunnen snel de knop omzetten als het gaat om het besparen van energie. Ze begrijpen dat kleine aanpassingen helpen om energie te besparen, zoals het aantrekken van een warmere trui of het dragen van extra dikke sokken. Hier kunnen volwassenen nog een voorbeeld aan nemen”. 

Winnaars blij verrast

Voor Finn en Mex was het een speciale ochtend. Ze wisten nog van niks toen ze vrijdagochtend naar school gingen. HofPower heeft samen met wethouder Rohaan Finn en Mex verrast in hun klas. Zij wonnen de trui met hun eigen ontwerp niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele klas. Alle leerlingen namen de trui met veel enthousiasme in ontvangst.

Ook Maud Lankhorst van basisschool de Welp in Markelo heeft een trui gewonnen. Zij verzon de slogan ‘Zet jij ook de groene knop om?’. HofPower heeft haar vrijdagochtend 2 februari verrast in haar klas. 

Dit jaar was er een nieuw element. Niet alleen basisschoolleerlingen, maar alle inwoners uit Hof van Twente konden in november 2023 hun ontwerp inleveren. In deze categorie van de Warme Truienwedstrijd voor inwoners, heeft Johanna Nijenhuis gewonnen. Johanna heeft vrijdag 2 februari haar trui in ontvangst mogen nemen. 

Benieuwd naar alle ontwerpen? Deze hangen tot en met 17 februari in de hal van het gemeentehuis.

HofPower

HofPower is een gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid & techniek. Dit programma wordt aangeboden aan de zeventien basisscholen en twee middelbare scholen in Hof van Twente. Mail voor meer informatie naar info@hofpower.nl.