Betaalbaar groen voor inwoners Hof van Twente

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van Hof van Twente bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

Provincie Overijssel, Landschap Overijssel en gemeente Hof van Twente delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit aan inwoners tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Bestelt u ook planten?

U kunt als inwoner van één van de deelnemende gemeenten van 10 juni tot en met 31 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij u voor maximaal € 1.000,- aan plantmateriaal mag bestellen. 75% van dat bedrag wordt door de provincie en gemeente betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In gemeente Hof van Twente wordt de Boomdeeldag op 23 november 2024 gehouden.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen, vindt u op www.iedereeneenboom.nl.

1,1 miljoen bomen

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie Iedereen een Boom en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.