Ontwerp herinrichting Grotestraat in Markelo

Ontwerp herinrichting Grotestraat Markelo definitief

Aannemer Twentse Weg en Waterbouw (TWW) start in opdracht van de gemeente Hof van Twente op 15 november aan de herinrichting van de Grotestraat in Markelo. Met als doel het centrum met elkaar te verbinden. Eén samenhangend dorpshart!

Vanaf maandag 15 november 2021 tot en met begin mei 2022 is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Grotestraat. Het doorgaand verkeer wordt tijdens deze periode omgeleid. De Grotestraat tussen het Beaufort en de kruising met de Bergweg in Markelo gaat ‘op de schop’. Het centrum krijgt een nieuwe uitstraling met bestrating en meubilair ook wordt de openbare verlichting vernieuwd. Verder wordt er een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Dit rioolstelsel maakt een onderverdeling tussen het vuilwater en hemelwater. De aanleg van het hemelwaterriool in de Grotestraat wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Om de overlast voor omwonenden, winkeliers, bedrijven en overig verkeer zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Alle omwonenden, winkels, bedrijven en openbare voorzieningen zijn in de Grotestraat bereikbaar voor fietsers te voet, voetgangers, rolstoelen en rollators. Samen met de gemeente doen we er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Voor start van de werkzaamheden wordt er een inloopavond georganiseerd, de datum hiervan volgt nog. Omwonenden, winkels en bedrijven worden op de hoogte gebracht via bewonersbrieven.

Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer omgeleid met de volgende omleidingsroutes.

  • Het verkeer via de snelweg (A1) wordt omgeleid over provinciale wegen via Goor of Laren/Lochem.
  • Lokaal verkeer komende vanaf de afrit A1 wordt omgeleid via de Leusmansweg – Postweg – Rijssenseweg naar Markelo.
  • Lokaal verkeer komende vanaf Lochem/Diepenheim wordt via de Koenderinkweg – Roosdomsweg – Traasweg – Langeweg -  Larenseweg omgeleid naar Markelo.

Meer informatie

Contactpersoon is de projectleider uitvoering: M. Harbers. Martijn is tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op m.harbers@hofvantwente.nl.