Vervanging Brug Langenhorsterweg, Ambt Delden

Vervanging Brug Langenhorsterweg, Ambt Delden

Het verkeer op de Langenhorsterweg kruist de Twickelervaart met een verkeersbrug. De brug stamt uit de jaren 50 en is aan vervanging toe. De  gemeente Hof van Twente vervangt de huidige brug door een nieuwe brug. Vanaf half januari 2023 starten de werkzaamheden die acht weken duren. De brug is dan niet bereikbaar voor verkeer. Daarvoor wordt een omleidingsroute ingesteld. Percelen in de omgeving blijven bereikbaar. Het afgelopen jaar is door de gemeente hard gewerkt aan het ontwerp voor de brug. In het ontwerp is rekening gehouden met het milieu door hergebruik van materialen en vermindering van CO2 uitstoot. Samen met Nepocon B.V. en Van Heteren B.V. is gekeken hoe dit op de juiste manier gedaan kan worden. 

Gerecyclede en hergebruikte materialen

Gezocht is naar milieuvriendelijkere alternatieven voor zand, grind en cement. Waar mogelijk krijgen deze materialen een tweede leven. Zoals bijvoorbeeld het brugdek en de bruggenhoofden. Het beton wordt gemaakt van gerecycled beton waardoor het brugdek  50% milieuvriendelijker is. Ook krijgen damwanden een tweede leven. 

Start werkzaamheden en bereikbaarheid

De kabels en leidingen zijn in kaart gebracht en een waterleiding vernieuwd en verplaatst. Het ontwerp is klaar. Vervolgens begint de sloop en bouw van de brug. De rijbaan wordt verwijderd, en de oude brug gesloopt. Daarna wordt de nieuwe brug geplaatst en afgewerkt en krijgt de oude rijbaan een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden starten half januari en duren 8 weken. De omgeving van de brug is dan niet bereikbaar. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. Percelen blijven normaal bereikbaar. De gemeente doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. 

Meer informatie of vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met projectleider Rick Wopereis. Rick is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per mail: r.wopereis@hofvantwente.nl.