Ondergrondse tank verwijderen

Als een ondergrondse olietank niet meer in gebruik is, moet deze verwijderd worden uit de grond. De tank kan gaan doorroesten en vervuiling veroorzaken. Alleen een speciaal hiervoor gecertificeerd bedrijf mag de tank verwijderen. Voordat de ondergrondse tank de grond uit kan moet er een bodemonderzoek worden uitgevoerd om te kijken of de grond schoon is. U weet dan of er met de ondergrondse tank ook grond gesaneerd moet worden.

Misschien heeft een vorige bewoner/eigenaar de tank al gesaneerd. In het verleden was het namelijk mogelijk om een tank schoon te laten maken en te vullen met een vulstof (vaak zand). Er moet dan een KIWA-certificaat of een REIS-certificaat zijn. De gemeente heeft in de meeste gevallen een kopie van dit certificaat.

Het buiten gebruik stellen en het reinigen, verwijderen en saneren van uw ondergrondse tank moet altijd vooraf schriftelijk gemeld worden bij de gemeente. Het tanksaneringsbedrijf verzorgt deze melding voor u. Via bodeminfo opvragen kunt u bij de gemeente een aanvraag doen of er informatie bekend is over een ondergrondse tank op uw perceel.