Sloopvouchers

De gemeente wil sloop van leegstaande agrarische gebouwen stimuleren om de kwaliteit van het buitengebied te behouden of te verbeteren.

Hoe werkt het?

Als u gebouwen gaat slopen, kunt u een sloopvoucher aanvragen. Deze voucher kan (later) worden ingezet om een woning te bouwen of te vergroten, een niet-agrarisch gebouw te vergroten of een groter bijgebouw te realiseren. De toekomstige bouwmogelijkheden worden bepaald op basis van het sloopoppervlak. Binnen acht weken na uw aanvraag ontvangt u een voucher. In de voucher staat de te slopen bebouwing, de sloopoppervlakte en de einddatum voor het gebruik van de voucher. De voucher is tien jaar geldig en overdraagbaar. U kunt de voucher verkopen. 

Aanvragen

Een sloopvoucher vraagt u aan met DigiD inlogcode online aan via het digitale formulier. Voeg een situatietekening met daarop de genummerde gebouwen aan de aanvraag toe. De gemeente stelt een openbare lijst op van verstrekte en gebruikte vouchers.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een sloopvoucher? Of wilt u meer weten over de (bouw-) mogelijkheden die u hebt als gevolg van sloop? Neem contact op met Jeroen Overbeek of Alie Roebert via telefoonnummer 0547 – 85 85 85 of e-mail info@hofvantwente.nl. Wij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen en mee te denken over de mogelijkheden.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/wonen/buitengebied/sloopvouchers.html