Hofpower

Zeepkistenrace HofPower

Na 3 jaar heeft HofPower de zeepkistenrace weer opgepakt. Met de zeepkistenrace willen we laten zien dat ook het vervoer duurzamer kan en dat duurzaamheid en techniek bij elkaar horen. Er zijn veel afvalmaterialen aanwezig om mee te bouwen; zo wil HofPower ook laten zien dat afval een grondstof kan zijn. Leerlingen uit groep 7 en 8 gaan aan de slag in kleine groepjes  met het bouwen van een snelle, innovatieve en creatieve zeepkist. De leerlingen leggen met hun zelfgemaakte zeepkist op dezelfde ochtend een parcours af. 

Samen bouwen en racen! 

Dit jaar zijn er 5 workshops van 4 uur gegeven op 2 locaties in de Hof van Twente. `Deze workshop is populair en we moeten elk jaar loten wie er mee kunnen doen’, aldus Ina van de Riet van HofPower. Voor de zeepkistenrace is veel ruimte nodig om te kunnen bouwen en racen! De leerlingen van IKC Bentelwijs konden we verwelkomen in de voormalige sporthal de Reiger in Delden. In Goor stelde René Spoelder zijn bedrijfshal  aan de Polmaten, ter beschikking voor de groepen van KBS de Albatros, 2 groepen van OBS de Boomhut en 1 groep van de Constantijnschool in Goor.

Samenwerken loont

Per workshop is er 1 winnend team van 3 of 4 leerlingen. Zij worden beoordeeld op 4 punten; samenwerking, creativiteit, snelheid en afbouw/opruimen. Het winnende team per klas, krijgt dit jaar van HofPower een stuntvlieger. De jury zag de mooiste vindingen voorbij komen en genoot van het plezier dat de kinderen hebben in het bouwen en het racen.  Voor het komende schooljaar 2023-2024  zijn er weer 5 workshops beschikbaar in de periode juni- juli 2024. Wil je meer weten over de activiteiten van HofPower? Neem contact op via info@hofpower.nl en/of volg onze facebookpagina www.facebook.com/HofPowerHvT 

Een mooie samenwerking tussen Hofvogels en HofPower

HofPower biedt aan alle scholen in de Hof van Twente educatieve workshops aan via een menukaart, zo veel mogelijk in de eigen schoolklas. De gemeente neemt de kosten voor haar rekening. Hofpower is voor haar programma uilenballen pluizen afhankelijk van de inzet van de stichting Hofvogels en beloonde deze inzet met een donatie. 

In de maanden maart en april geeft HofPower de workshop Uilenballen pluizen op de basisscholen in Hof van Twente. Deze workshop is reuze populair en dankzij Hofvogels kunnen we deze workshop ook volgend schooljaar aanbieden in ons keuzemenu voor leerlingen uit groep 5 en groep 6.

Meer weten? Lees hier het hele nieuwsbericht.

HofPower leest voor op de basisscholen tijdens de dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober 2022 is het weer de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen.

Op 13 basisscholen in de Hof van Twente wordt er voorgelezen aan groep 1 en 2 uit het boek Natte Voeten. Dit boek past uitstekend in het kinderboekthema `Giga Groen’. Natte voeten maakt het onderwerp wateroverlast en een versteende stad bespreekbaar en zet aan tot het vergroenen van je eigen omgeving. Natte voeten is 1 van de boeken uit de succesvolle prentenboekenreeks  `de klimaatjes’ waarin een groep dieren op eigen- en vaak grappige wijze laat zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden.

Meer weten? Lees hier het hele nieuwsbericht.

Twentse scholen strijden tegen E-waste

Van 19 september tot 13 oktober vindt de E-waste Race Twente plaats. Negen scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van elektronisch afval. Zij gaan vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). De winnende school gaat op een geheel verzorgde schoolreis.

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Afgelopen week hadden zij de eerste gastles van de experts. Nu zijn zij klaar om daadwerkelijk hun steentje bij te dragen aan het circulair maken van Nederland.

De scholen die de komende week tegen elkaar gaan strijden zijn:

 • Basisschool Azelo uit Ambt Delden
 • Willem van Oranje uit Enschede
 • IKC De Hunenborg uit Hengelo
 • RKB De Compaan uit Almelo
 • Jan Ligthartschool uit Borne
 • ODBS Het Kompas uit Overdinkel
 • Akkerwal uit Enter
 • Basisschool De Maten uit Oldenzaal
 • Montessorischool Haaksbergen uit Haaksbergen

Meer weten? Lees hier het hele nieuwsbericht.

Boomboodschappen

Weet jij hoeveel zuurstof grote volwassen, markante bomen bij jou in de buurt leveren? Of hoeveel regenwater die boom vasthoudt? En dat een grote boom de omgeving koelt, fijnstof afvangt en vogels en insecten een huis biedt? COOL he?

De leerlingen uit groep 8 van de basisschool OBS de Boomhut in Goor en van de Petrusschool in Hengevelde komen in actie. Zij hebben via HofPower, het onderwijsprogramma voor duurzaamheid en techniek van de gemeente Hof van Twente i.s.m. de Groene Loper Hof van Twente zelf gemaakte boomboodschappen  #treetags opgehangen in Goor en in Hengevelde. Deze boomboodschappen blijven om de stammen hangen tot boomfeestdag op 16 november 2022.

Boomboodschappen om stammen van volwassen bomen

Een boomboodschap (#treetag)  vertelt wat die ene boom in jouw buurt oplevert voor mensen in de natuurlijke omgeving. De leerlingen uit de groep(en) 8 gingen naar aanleiding van de Boomles `bomen geven energie’ van HofPower aan de slag om een eigen #treetag te maken. Mooie verhalen over het belang van bomen en vooral tekeningen kwamen binnen bij HofPower. De beste tekeningen en teksten zijn afgedrukt op een echte banner/boomboodschap, die met elastiek, om de stammen van grote, volwassen bomen bevestigd zijn in Goor en in Hengevelde. Eigenlijk zeggen deze bomen: `zorg goed voor ons, wij zorgen ook voor mensen!’

Laat de bomen spreken met hun boodschap/ #treetag in Hengevelde en Goor

De kans is groot dat je best wel weet hoe gezond bomen  voor ons mensen zijn, maar toch zetten we nog even op een rij wat de voordelen van volwassen bomen zijn. Ga op zoek naar bomen met een boomboodschap! Maak een foto…of bedank volwassen bomen, want ze:

 • (ver)koelen de omgeving en bieden plek voor vogels en insecten
 • Filteren fijnstof
 • Onttrekken CO2 uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof
 • Slaan koolstof op en vangen regenwater op

Wil je meer weten over bomen en de `boodschap’ helpen verder  te brengen? Wil je mee doen met het belang van bomen zichtbaar maken en nieuwe bomen aanplanten?  Neem contact op met info@hofpower.nl of info@groeneloperhofvantwente.nl.

Uilenballen pluizen om kinderen te laten ervaren wat biodiversiteit in houdt

Geplaatst: 20 april 2022

In samenwerking met de stichting Hofvogels verzorgen we dit jaar in maart tot en met mei aan maar liefst  21 basisschoolgroepen via HofPower het onderdeel `uilenballen pluizen’ Leerlingen uit groep(en) 5 en 6 op de basisscholen in de Hof van Twente kunnen we laten onderzoeken wat biodiversiteit in houdt en ook wat dat met duurzaamheid te maken heeft. Biodiversiteit is een lastig begrip voor  veel volwassenen….wat is dat nou eigenlijk? en `wat heeft het met duurzaamheid te maken?’ De steenuil helpt ons daarbij via de gastlessen aan kinderen! Lees hier het verslag van een les `uilenballen pluizen’ op OBS Stokkum op 29 maart 2022 geschreven door Han Roordink van de Stichting Hofvogels.
 

Uilenballen uitpluizen
 

Bas Wissink (10) winnaar Junior Energiecoach

De Junior Energiecoach is in volle gang! In heel Hof van Twente doen 123 gezinnen mee aan dit leuke en leerzame energiebespaarspel. Gezinnen gaan in huis op lampenjacht tot stekkerexpeditie. Aan het einde ontvangen ze een diploma en mogen ze zichzelf Junior Energiecoach noemen. Ook zijn er met de weekopdrachten bijzondere prijzen te winnen. Bas Wissink uit Goor (10 jaar) kreeg thuis opeens een echte WakaWaka bezorgd voor de weekopdracht van week 1. Goed gewerkt Bas en veel plezier met de WakaWaka! Het gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid en techniek, HofPower, volgt de deelnemers aan de Junior Energiecoach op de voet. Meer informatie op www.juniorenergiecoach.nl.  

Workshop Mezenkastjes timmeren door HofPower

HofPower verlootte dit schooljaar 5  techniekworkshops `nestkastjes timmeren’.  21 groepen gaven zich op voor de verloting in september 2021. Juf Susan van de Petrusschool in Hengevelde was 1 van de gelukkige winnaars van deze techniekworkshop voor haar groep 8. Ze regelde 2 handige hulpopa’s en een super handige hulpmoeder. Na een uitleg van gastdocent Ina van de Riet over het belang van nestkastjes en nog belangrijker veel struiken, heggen, bloeiende planten en grote bomen, gingen de kinderen in tweetallen aan de slag.

Lees hier meer over het timmeren van de nestkastjes.

Junior Energiecoach gaat van start met 123 deelnemers

Eind deze week gaat de Junior Energiecoach van start. De gemeente doet vanuit HofPower voor de 3e keer mee aan dit energiebespaarspel waarbij kinderen worden opgeleid tot Junior Energiecoach door het uitvoeren van leuke en leerzame energieopdrachten. Het spel duurt 5 weken. Bij deze 3e editie doen 123 deelnemers mee! Vijf gezinnen doen mee en 118 kinderen via scholen in Hof van Twente. HofPower wenst alle deelnemers een energieke tijd met dit energiebespaarspel en gaat de deelnemers gedurende deze tijd volgen! Meer informatie op www.juniorenergiecoach.nl

HofPower stelt alle lessen/workshops uit tot en met 27 februari 2022

Een groot deel van de scholen heeft aan ons aangegeven op dit moment liever geen externe leerkrachten in de school toe te staan. Hiervoor hebben wij alle begrip! Daarom hebben we besloten om alle lessen (water, bomen, restjes-restaurant) te annuleren. We hopen dat er na de voorjaarsvakantie weer meer mogelijk is op de scholen en plannen dan onze lessen biodiversiteit in met de basisscholen

De lessen water voor groep 3 t/m 6 worden in pakketvorm bezorgd aan alle scholen die zich hebben opgegeven. Die scholen ontvangen van Marianne Hutten meer informatie.  

Lees hier de hele nieuwsbrief van Hofpower

Aanmelden voor Junior Energiecoach kan weer

De inschrijving voor een nieuwe ronde Junior Energiecoaches is geopend! Uiterlijk 27 februari kunnen klassen en gezinnen zich inschrijven om mee te doen aan dit energiebespaarspel. Kinderen kunnen dus via school én thuis meedoen. In vijf weken tijd wordt elke week een leuke én leerzame energieopdracht uitgevoerd: van stekkerexpeditie tot een lampenjacht. Allemaal onder het motto 'met energie kun je lachen!'. Deelname vraagt ongeveer een kwartier tot half uur per week tijd.

Lees hier meer over de Junior Energiecoach.

 

Nieuwjaarscadeau van HofPower voor alle scholen in de gemeente

HofPower wenst alle scholen NATUURlijk een heel fijn 2022!  HofPower staat voor duurzaamheid en techniek in onze gemeente

Daarom willen we alle scholen verrassen met een cadeau. Hofpower heeft dit op alle scholen bezorgd op 10 januari. Het pakket is vooral geschikt voor groep 7 of 8 of onderbouw VO. De scholen ontvingen een emmer en een zakje `broed' om zelf in de klas oesterzwammen te kunnen opkweken. De oesterzwammen groeien op koffiedik. Natuurlijk wordt er heel wat koffie gedronken op de scholen; dit afval is de grondstof voor de oesterzwammen. We wensen de scholen en de leerlingen veel plezier met deze opkweekset. 

 

Lauren en Rox krijgen met de hele klas hun tekening op een warme trui

Lauren Schinkel (6 jaar) uit groep 3 van basisschool Heeckeren in Goor en Rox Goossen (9 jaar) uit groep 6 van basisschool Elserike uit Markelo hebben de warmetruienontwerpwedstrijd gewonnen.  Als prijs is de tekening van Rox en Lauren afgedrukt op een echte trui. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele klas! 

Lees hier het volledige persbericht over de uitslag van de warme truienwedstrijd.
 

Bomen geven energie!

09 december 2021

14 groepen 7 en 8 hebben zich ingeschreven voor de Boomles via HofPower. Op dit moment liggen de lessen even stil, vanwege strengere Covid Maatregelen op de scholen. In de Boomles ervaren de leerlingen hoe belangrijk bomen zijn. Bomen maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Het goede nieuws; we kunnen daar samen direct iets aan doen! De boomles bestaat uit 2 onderdelen van 50 minuten. In het tweede deel spelen we buiten op het schoolplein een kopspijkerquiz. Het winnende team ontvangt in het voorjaar 2022 een struikenpakket of … een Boom naar keuze voor op het schoolplein. Als de maatregelen weer versoepelen, hervatten we de lessen in januari en februari voor de groepen die zich hebben aangemeld en deze les nog niet hebben gehad.

Ontwerpwedstrijd 'warme truien' weer van start

De jaarlijkse ontwerpwedstrijd van HofPower voor een lekkere warme trui is weer gestart! Alle scholen krijgen weer voor de kinderen van groep 3 t/m 6 kleurplaten om de mooiste ontwerpen te tekenen voor een trui. De mooiste trui wordt afgedrukt op een echte trui. Niet alleen voor de winnende leerling, maar voor de hele klas! Er worden 2 ontwerpen uitgekozen: eentje bij groep 3/4 en eentje van groep 5/6. 

Lees hier het volledige persbericht over de ontwerpwedstrijd.

Slim & duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat al bijna voor de deur. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Leerkrachten en leerlingen van het Twickel college Delden organiseren daarom de Recycle-Swap Sint speelgoedruilmarkt op zaterdag 6 november van 9.30 uur tot 12.00 uur in de hal van het Twickel College in Delden, aan de Schoppenstede 19. Er is kinderopvang voor jonge kinderen en een koffiehoek, zodat je rustig kunt kijken of er spullen zijn die je zou kunnen gebruiken en ruilen met eigen spullen. 

Lees het volledige persbericht over de Recycle-Swap Sint speelgoedruilmarkt.

Aanmelden voor Junior Energiecoach kan weer

06 september 2021

De inschrijving voor een nieuwe ronde Junior Energiecoaches is geopend! Tot 3 oktober kunnen gezinnen zich inschrijven om mee te doen aan dit energiebespaarspel. Ook via scholen kunnen kinderen meedoen. In vijf weken tijd wordt elke week een leuke én leerzame energieopdracht uitgevoerd: van stekkerexpeditie tot een lampenjacht. Allemaal onder het motto 'met energie kun je lachen!'. Deelname vraagt ongeveer een kwartier tot half uur per week tijd. 

Lees hier het volledige persbericht over de Junior Energiecoach.

Basisschool De Zwaluw winnaar Textiel Race Twente!

28 juni 2021

Vier weken lang hebben kinderen van tien basisscholen door heel Twente meegedaan aan de Twente Textiel Race: de strijd tegen verspilling van oud textiel. Kinderen hebben textiel ingezameld en kledingstukken gerepareerd of iets nieuws van gemaakt van oud textiel. De Zwaluw heeft deze bijzondere race gewonnen met het inzamelen van 3641 kg en het doen van 43 reparaties! Gefeliciteerd met dit indrukwekkende resultaat! Ook de leerlingen van IKC Magenta hebben meegedaan aan deze race. Bedankt voor jullie fanatieke inzet! In september gaat de Textiel Race Twente opnieuw van start!

Lees het volledige persbericht over de Twente Textiel Race.

Leerlingen ’t Gijmink presenteren hun duurzame uitvindingen

28 juni 2021

De leerlingen van groep 7/8 van ODS ’t Gijmink hebben hun duurzame uitvindingen gepresenteerd aan HofPower. Allemaal bijzondere ideeën om zuinig op de aarde te zijn!

Ruimtereis

Leerlingen van ODS ’t Gijmink hebben een tijdje terug een zeer bijzondere ruimtereis gemaakt in een echte raket. Een heel bijzondere Spacebuzz is komen voorrijden bij school. Met VR-brillen en onder begeleiding van André Kuipers maakten de leerling van groep 7/8 een reis door de ruimte. Stichting Spacebuzz maakte dit mogelijk. Stichting Spacebuzz wil wetenschap en techniek promoten én ze willen kinderen hiermee leren hoe kwetsbaar de aarde is en dat de kinderen ‘ambassadeur van de aarde’ zijn.

Van robothond tot duurzame thee

Het project stopte niet na deze bijzondere ruimtereis. De leerlingen van groep 7/8 zijn creatief en fanatiek aan de slag gegaan in duo’s om uitvindingen te maken die goed zijn voor de aarde. Deze uitvindingen zijn allemaal gepresenteerd aan Marianne Hutten van HofPower. “Ik ben onder de indruk van de creativiteit. Kinderen hebben echt een probleem bij de kop gepakt en nagedacht hoe dat opgelost kan worden en vervolgens zelf een prototype gemaakt. Hoe gaaf zou het zijn als deze uitvindingen ook werkelijkheid zouden worden?!”. Een paar voorbeelden van uitvindingen zijn de afvaletende robothond die plastic tot kleine pakketjes perst, recyclemachines  van drinkflesjes, elektrische vliegtuigen, duurzame thee waarbij het theewater wordt opgewarmd door zonnewarmte te benutten (het prototype werkte zelfs!) en een snoepjesroute waarbij snoepjes worden voorzien van QR-codes. Bij aanschaf worden de QR-codes gelinkt aan de telefoon. De prullenbak herkent die QR-code (niks aan de hand, want het afval is in de prullenbak gedaan), maar als de QR-code in de bosjes wordt gevonden, gaat er een bedrag van het bel-tegoed af en dat geld gaat weer naar een goed doel. Wie weet… worden deze uitvindingen allemaal werkelijkheid. Namens HofPower zegt Marianne Hutten: “Bedankt voor de inspiratie, jullie laten met deze uitvindingen echt zien dat jullie ambassadeur van onze mooie aarde willen en kunnen zijn! Bedankt!”

HofPower blijft doorgaan

8 juni 2021

Goed nieuws! Ook in het schooljaar 2021-2022 gaat HofPower weer door! Al zes jaar lang werkt de gemeente hard om scholieren in Hof van Twente bewust te maken van het belang van duurzaamheid en op allerlei manieren concreet aan de slag te gaan met duurzaamheid. De afgelopen zes jaar is een menukaart aan workshops gevuld op verschillende thema’s.

HofPower in coronatijd

Door de coronamaatregelen is het schooljaar 2020-2021 anders gelopen dan gepland. Tot vorig jaar maart hadden 220 klassen zich ingeschreven voor lessen van HofPower. En toen kwam de eerste lockdown… Het afgelopen schooljaar begon weer met veel inschrijvingen en de lessen werden ook langzaam opgestart met de voorleesactie, de zonne-autootjes workshops en de spijkerbroekenworkshops. Maar helaas zijn de lessen sinds november weer stopgezet door de coronamaatregelen. HofPower heeft vervolgens echter niet stil gezeten! Er zijn diverse activiteiten gedaan, waarbij de Truiwedstrijd (1000 deelnemers), Droombomenactie (1450 deelnemers) en de Junior Energiecoach (130 gezinnen, merendeel via de scholen) de grootste projecten waren. Verder is het boekje ‘Bic & Lev op Reis’ uitgebracht, er is een mini-Boomfeestdag georganiseerd, er is een aanzet gedaan voor de Groene Voetstappen (mobiliteit) en ‘geproefd’ aan de KinderKlimaatTop.

Elke maand een andere focus

Wethouder Wim Meulenkamp is trots op het bereik van HofPower en hoe actief kinderen op die manier met duurzaamheid bezig zijn. “We zijn 6 jaar geleden begonnen met één les en inmiddels is het lesprogramma uitgegroeid tot elke maand een ander thema voor al onze 17 basisscholen. Daar kan je alleen maar trots op zijn. Ik ben dan ook blij dat HofPower komend schooljaar actief blijft!”. Die menukaart bestaat uit diverse duurzame thema’s. De thema’s waar HofPower zich op richt zijn kleding, toekomst, energie, spullen, voedsel, water, afval, biodiversiteit en mobiliteit. Het school jaar wordt begonnen met de focus op kleding en eindigt met de focus op mobiliteit. 

Ruim 1400 Dromen van Bomen!

8 april 2021

Kinderen in Hof van Twente is gevraagd wat hun 'droom van een boom' is! Dat er veel gedroomd wordt, is duidelijk geworden! De jury mocht ruim 1400 schitterende tekeningen bekijken en de 5 mooiste tekeningen uitkiezen. Dat was een pittige klus! De 5 mooiste tekeningen (in 5 leeftijdscategorieën) worden afgedrukt op een bloeikaart voor de hele school en alle 1400 tekeningen worden overhandigd aan de verpleeghuizen in Hof van Twente. Dat zal op 22 april, de Dag van de Aarde, gebeuren. Binnenkort meer nieuws over deze actie!

Leerlingen helpen wethouder met planten van bomen op mini-boomfeestdag

17 maart 2021

De landelijke Boomfeestdag is uitgesteld door de coronamaatregelen en ook gemeente Hof van Twente pakt het dit jaar daardoor anders aan. Dit jaar geen hele klas die een handje helpt met het planten van bomen. Dit jaar zijn het zes kinderen die wethouder Harry Scholten helpen met het planten van bomen. Er zijn 15 bomen en 225 struiken aan de Enterseweg in Goor (ter hoogte van tankstation Hoek) geplant. 

Winnend boomverhaal

De zes kinderen zijn niet zomaar kinderen. Zij hebben namelijk vorig jaar een winnend boomverhaal geschreven. Het voorlezen van hun verhaal bij het Boomfeest kon toen niet doorgaan door de coronamaatregelen. Op deze manier zijn de schrijvers van de winnende boomverhalen toch nog in het zonnetje gezet! De schrijvers van de boomverhalen zijn Pieter Dissel (10 jaar), Lynette Mink (11 jaar), Lorah Boers (11 jaar), Naomi Karnebeek (10 jaar), Evy op den Dries (11 jaar) en Marre Beunders (10 jaar). Het project Boomverhalen is een samenwerking van HofPower en de Groene Loper Hof van Twente. 

Bekijk hieronder de winnende boomverhalen:

Dromen van Bomen - tekeningen van scholen en peuterspeelzalen voor verpleeghuizen

16 maart 2021

Deze week krijgen alle scholen en peuterspeelzalen tekenbladen bezorgd met de vraag of kinderen hun 'droom van een boom' willen tekenen. De mooiste tekeningen worden afgedrukt op een echte bloeikaart. Dit is een kaart waar bloemzaadjes in verwerkt zitten. De tekeningen worden 30 en 31 maart opgehaald bij de scholen en peuterspeelzalen. Er worden vervolgens 4 tekeningen gekozen voor op de bloeikaart in 4 leeftijdscategorieën. De bloeikaarten én zo veel mogelijk tekeningen worden bezorgd bij de bewoners van verpleeghuizen in Hof van Twente. Zo maken we samen de Hof groener! De kaarten en tekeningen worden rond 22 april (Dag van de Aarde) bij de verpleeghuizen bezorgd.

We kijken uit naar alle droomboomtekeningen!

Klik hier voor inspiratie: de droomboom-bloeikaarten van vorig jaar (pdf)

Voor alle scholen een 5minutendoosje 'Hou 't Schoon!'

10 maart 2021

Deze week krijgen alle basisscholen een klein cadeautje van de gemeente: een 5minutendoosje over afval! Wethouder Harry Scholten biedt dit cadeautje aan met een korte video.

Zie ook de nieuwspagina van de gemeente.

Bedenk een slogan voor 5 april!

Zoals je in de video van Harry Scholten kunt zien kunnen de kinderen ook meedoen met een leuke prijsvraag (één van de opdrachten uit het 5minutendoosje): maak voor 5 april een filmpje met een leuke spreuk over ‘Hou het schoon’, maak daar een leuk dansje of beweging bij en maak kans op een leuke prijs! Het filmpje kan gemaild worden naar info@hofpower.nl, maar mag ook per WhatsApp worden gestuurd naar Marianne Hutten: 06-41008824. Graag bij het filmpje vermelden wie het filmpje hebben gemaakt en de leeftijden. Graag ook vermelden - als er kinderen in beeld zijn - of het filmpje gebruikt mag worden voor (social) media. Er mogen meerdere filmpjes per klas/school ingestuurd worden. Een jury beoordeelt de inzendingen en de winnaar krijgt een leuke prijs. Veel inspiratie gewenst, we kijken uit naar de inzendingen!

Junior Energiecoach is gestart!

1 maart 2021

Deze week hebben ruim 130 gezinnen een pakket ontvangen voor hun deelname aan de Junior Energiecoach. Vijf weken lang gaan de gezinnen aan de slag met leuke, leerzame opdrachten rondom het thema 'energie in huis': van een stekkerexpeditie in huis tot een lampenjacht. Alles om op een leuke manier meer bewust te worden van het energieverbruik in huis. Dit alles onder leiding van tv-held Varkentje Rund en het motto 'met energie kun je lachen'. Namens Viverion, gemeente Hof van Twente en HofPower wensen we alle deelnemende gezinnen vijf energieke weken! Meer informatie op www.juniorenergiecoach.nl.  

Bic en Lev verkrijgbaar als prentenboek

18 januari 2021

We zijn (sch)apetrots! Het digitale verhaal over de schapenvriendjes Bic en Lev is nu verkrijgbaar als prentenboek. Bekijk hier het verhaal, de illustraties en maak je eigen kleurplaat af!

Het verhaal gaat over de schapenvriendjes Bic en Lev. Zij reizen door Hof van Twente, op zoek naar een ideale plek. Onderweg komen ze langs verschillende, herkenbare punten in de gemeente die iets met duurzaamheid te maken hebben. Lukt het Bic en Lev om de ideale plek te vinden? Kom! En reis mee met Bic en Lev!  

Het verhaal is geschreven door medewerkers van gemeente Hof van Twente. De illustraties zijn gemaakt door de Goorse Lisa Kranenberg. Het verhaal (op rijm) is geschreven voor groep 1 t/m 4, maar kan ook voor hogere groepen worden ingezet.