HofPower

Ontdekken, Leren en Ervaren met HofPower

Welkom bij HofPower, het gemeentelijk educatieprogramma voor duurzaamheid en techniek in Hof van Twente sinds 2015. HofPower biedt aan alle basisscholen in de Hof van Twente educatieve workshops aan via een menukaart, zo veel mogelijk in de eigen schoolklas. Ontdekkend leren staat centraal in alle lessen en workshops.

Op de hoogte blijven van HofPower?

Introductievideo

Keuzemenu voor Basisscholen

HofPower biedt workshops en gastlessen aan voor alle groepen volgens een menukaart, waarbij in iedere periode het accent ligt op een ander thema rondom duurzaamheid en of techniek. De volgende thema’s komen onder andere aan de orde; afval, elektriciteit, warmte, water, voedsel, biodiversiteit en vervoer. Zo kunnen scholen zelf selecteren welke onderwerpen het beste passen bij hun leerlingen. HofPower werkt met gastdocenten en maakt de menukaart samen met een werkgroep van vrijwilligers. Download het keuzemenu.

Maatwerk voor Middelbare Scholen

HofPower gaat graag met de middelbare scholen in gesprek om maatwerkafspraken te maken die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Zo sluit het aan op de leerdoelen van de scholen en zorgen ervoor dat de HofPower lessen hierop worden afgestemd.

Een praktische en interactieve manier van leren

De werkwijze van HofPower is gericht op het geven van gastlessen waarbij er weinig tot geen voorbereiding nodig is voor de leerkrachten. HofPower gelooft dat praktisch en interactief leren het beste werkt en streeft ernaar om dit in al hun lessen toe te passen. De gastlessen worden gegeven door ervaren docenten die de stof op een boeiende manier overbrengen.

Aanmelden en contact

Aan het begin van elk schooljaar ontvangen alle scholen in Hof van Twente het lesaanbod van HofPower. De school heeft dan de mogelijkheid om te bepalen aan welke projecten de school wil deelnemen. Bekijk het keuzemenu voor 2023/2024.

Als u zich wilt aanmelden, neem dan contact op via mail info@hofpower.nl of bel naar 06 10 48 65 55. Vergeet niet om bij uw aanmelding de volgende gegevens te vermelden:

  • Thema(‘s)
  • Groep + aantal leerlingen van de groep
  • Contactpersoon/-personen (naam en mailadres)
  • Voorkeur voor datum/dag(deel)

Na ontvangst van uw aanmelding neemt HofPower contact met u op om een geschikte datum af te spreken. HofPower kijkt ernaar uit om samen te werken aan een inspirerend schooljaar met veel duurzaamheid en techniek!