Over Hofpower

                       

Klik op bovenstaande afbeelding voor een filmpje over Hofpower.   

Hofpower

HofPower is het gemeentelijk schoolprogramma (sinds 2015) over duurzaamheid & techniek voor de 19 basisscholen en 2 middelbare scholen in Hof van Twente.  De thema’s zijn divers. Met de middelbare scholen wordt maatwerk afgesproken. Met de basisscholen wordt gewerkt met een soort menukaart van diverse thema’s voor alle groepen. HofPower bestaat nu 3 jaar. Elk jaar wordt de menukaart uitgebreid. Per thema doen ongeveer 25 klassen mee!

  • Voor elke groep
  • Aanbod gedurende het hele schooljaar (elke maand een ander thema)
  • Thema’s: afval, elektriciteit, warmte, water, voedsel, biodiversiteit en vervoer
  • Gemiddelde deelname per thema: 25 klassen
  • Werkwijze: gastles + wedstrijdopdracht (met weinig tot geen voorbereiding voor de leerkracht)
  • Een school kan met één of meerdere onderdelen meedoen (menukaart-principe)
  • Er worden zoveel mogelijk samenwerkingen gezocht met bestaande schoolprogramma’s (bv Waterspaarders, Natuur & Milieu Overijssel) en activiteiten (bv samenwerking met Fairtrade bij de Avondvierdaagse en Hof van Plastic en Lions voor Hof van Plastic on Tour)

Organisatie

HofPower wordt gecoördineerd door Hof van Twente. De lessen worden verzorgd door Erwin ter Hofte en Ina van de Riet. Zij worden voor de coördinatie ondersteund door de werkgroep Educatie van gemeente Hof van Twente. Voorzitter van de werkgroep is Eddy Gruppen, directeur ROC. Leden van de werkgroep zijn verder Martin Slagers, beleidsmedewerker duurzaamheid van de gemeente en Jolanda Stevens, leerkracht OBS de Zwaluw en Bernadette Brunnekreef (adjunct directeur basisschool Heeckeren). De werkgroep komt 4x per jaar bij elkaar. 

Wat vindt u op deze website?

Vragen/opmerkingen?

Neem contact op met Hof van Twente: