Ondernemers

In 2035 is Hof van Twente energieneutraal. Dan wekken we evenveel of meer schone energie op dan we verbruiken. Als ondernemer in Hof van Twente kunt u veel doen om deze doelstelling te halen.

Bestaat uw bedrijf nog in 2035?

Gezonde ondernemingen willen groeien. Ze werken hard om ook in de toekomst financieel gezond te zijn, zodat ze ook over een paar jaar nog bestaan. Daarvoor bestaat de afdeling sales, houden bedrijven hun boekhouding bij en kopen ze zo goedkoop mogelijk in. Om mee te kunnen naar de toekomst volstaat niet alleen een financieel gezond bedrijf meer. Van organisaties wordt verwacht dat ze maatschappelijk ondernemen. Maar nog veel belangrijker: bent u er klaar voor als straks de aardolie op is of het gas niet meer uit de leidingen komt? Hoe staat uw bedrijf er dan voor? Werken aan duurzaamheid is de meest effectieve beslissing die u kunt nemen als het gaat om de toekomst van uw bedrijf of organisatie.

De rekening

Minder of slimmer energie verbruiken leidt tot lagere energiekosten. Minder kosten, betekent meer winst. Een ondernemer die de duurzaamheidsgedachte niet omarmt is een dief van zijn eigen portemonnee. Werken aan een energieneutrale gemeente is dus financieel slim.

De energietransitie leidt tot kansen

De komende jaren moeten overheid, organisaties en particulieren aan de slag met duurzaamheid en de zogeheten energietransitie. Dat brengt kansen met zich mee! Meer omzet, meer klanten, nieuwe markten. Laat u omzet liggen of werkt u mee aan de transitie?

Vragen of een gesprek? 

Heeft u behoefte aan een gesprek over de energietransitie en uw onderneming? Of heeft u plannen voor grootschalige opwekking van energie? Dan kunt u ook contact opnemen met b.michel@hofvantwente.nl.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de veelgestelde vragen over duurzaamheid.