Ondernemers

In 2035 is Hof van Twente energieneutraal. Dan wekken we evenveel of meer schone energie op dan we verbruiken. Als ondernemer in Hof van Twente kunt u veel doen om deze doelstelling te halen.

Maatschappelijk ondernemen

Je ziet dat er de laatste jaren bij ondernemers en hun klanten een wens bestaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ondernemen waarbij rekening gehouden wordt met de effecten van de bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij wordt steeds meer de norm. De Hof van Twente wil dit net als de rijksoverheid graag stimuleren.

Bij maatschappelijk ondernemen kan je denken aan het gebruik maken van duurzame energiemiddelen zoals zonnepanelen, LED-verlichting, isolatie en het gebruik maken van groene stroom. Maar ook recyclen en afvalvermindering realiseren vallen onder maatschappelijk ondernemen. Het gaat hierbij dan ook niet alleen om het maken van winst, maar ook om de bewustwording van de impact die ondernemingen hebben op mens en milieu.  

De energietransitie leidt tot kansen

De komende jaren moeten overheid, organisaties en particulieren aan de slag met duurzaamheid en de zogeheten energietransitie. Dit is niet alleen een wens, maar ook een noodzaak. Een groeiend aantal bedrijven zet zich in door maatschappelijke te ondernemen en te investeren, is uw onderneming de volgende?

Vragen of een gesprek? 

Heeft u behoefte aan een gesprek over de energietransitie en uw onderneming? Of heeft u plannen voor grootschalige opwekking van energie? Dan kunt u ook contact opnemen met b.michel@hofvantwente.nl.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de veelgestelde vragen over duurzaamheid.