Energiefonds

Via het energiefonds van de gemeente Hof van Twente kunnen bedrijven, instellingen, verenigingen en energiecoöperaties minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000 lenen voor investeringen in duurzame projecten. Alle organisaties met een KvK-nummer gevestigd in de gemeente Hof van Twente kunnen in aanmerking komen voor de lening.

De lening is bedoeld voor de realisatie van duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen, LED-verlichting of isolatie. Voor de lening worden geen afsluitkosten gerekend en tussentijds aflossen kan boetevrij.

Belangrijke voorwaarden voor het verstrekken van een lening:

  • De organisatie die de lening aangaat, draagt zelf een deel van de investering: 25 % voor de eerste 25.000 en 50 % voor de volgende 25.000 euro.
  • De lening wordt verstrekt op basis van een offerte(s) van de partij(en) die de werkzaamheden gaat (gaan) uitvoeren.
  • De te gebruiken technologie moet voorkomen in de categorie A of D op de laatst gepubliceerde Energielijst, die op moment van aanvraag wordt gebruikt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ten behoeve van de Energie Investeringsaftrek.
  • Voor investeringen in andere technologieën dan genoemd in de Energielijst dient akkoord te worden verleend door de gemeente.
  • De looptijd van de lening bedraagt 5, 10 of 15 jaar.
  • De rente op de lening wordt wekelijks vastgesteld op basis van de rentetarieven die worden gepubliceerd op de website van de SVn.

Voor meer informatie over het indienen van een aanvraag en de voorwaarden kun je kijken op de website van het energiefonds. Direct een aanvraag indienen? Dat kan hier. Wanneer het energiefonds leeg is, komt u op een wachtlijst.