Subsidies duurzaamheid

Particulieren

Voor particuliere woningbezitters zijn er landelijk een aantal regelingen waarvan gebruik kan worden gemaakt. Duurzaam Bouwloket heeft ze allemaal op een rij gezet voor u: https://www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck. Wilt u weten op welke manier u nog meer kunt verduurzamen? Neem dan contact op met Duurzaam Bouwloket.

Poen voor Groen: krijg 50 euro retour bij energiebesparende producten

Inwoners die energiebesparende producten aanschaffen, kunnen tot 50 euro terug ontvangen. Het gaat om materialen zoals radiatorfolie, led-lampen en tochtstrips. Deze tijdelijke actie heet Poen voor Groen. De regeling is opgezet in het kader van de landelijke regeling Reductie Energiegebruik (RRE) en wordt uitgevoerd door Duurzaam Thuis Twente. Deelnemende winkels in Hof van Twente zijn Ten Dam Installatiebedrijf en Ijzerwaren uit Delden; Probin, Hubo en Karwei in Goor en de Welkoop in Markelo. Kijk voor alle (actuele) informatie en om de kassabon te uploaden, op www.poenvoorgroen.nl.

Gratis energieadvies

Duurzaam Bouwloket helpt woningeigenaren verder met gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van hun woning. Kijk op de site www.duurzaambouwloket.nl voor informatie over energieadvies, maar ook voor informatie over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden.

Leren van de praktijk

Agnes Maas en Henny ter Balkt van de werkgroep Energiek Elsenerbroek verzamelen praktijkvoorbeelden van inwoners in Hof van Twente die al stappen hebben gezet om hun huis te verduurzamen. Door de ervaringen te delen van anderen, willen zij andere inwoners inspireren om ook te verduurzamen. Alle interviews worden verzameld op de site www.elsenerbroek.nl.

Veelgestelde vragen