Subsidies duurzaamheid

Particulieren

Voor particuliere woningbezitters zijn er landelijk een aantal regelingen waarvan gebruik kan worden gemaakt. Duurzaam Thuis Twente heeft ze allemaal een rij voor u: https://www.duurzaamthuistwente.nl/subsidies.  U kunt ook, mocht u advies willen over de verschillende mogelijkheden uw huis te verduurzamen, contact opnemen met Duurzaam Thuis Twente.

Poen voor Groen: krijg 50 euro retour bij energiebesparende producten

Inwoners die energiebesparende producten aanschaffen, kunnen tot 50 euro terug ontvangen. Het gaat om materialen zoals radiatorfolie, led-lampen en tochtstrips. Deze tijdelijke actie heet Poen voor Groen. De regeling is opgezet in het kader van de landelijke regeling Reductie Energiegebruik (RRE) en wordt uitgevoerd door Duurzaam Thuis Twente. Deelnemende winkels in Hof van Twente zijn Ten Dam Installatiebedrijf en Ijzerwaren uit Delden; Probin, Hubo en Karwei in Goor en de Welkoop in Markelo. Kijk voor alle (actuele) informatie en om de kassabon te uploaden, op www.poenvoorgroen.nl.

Gratis energieadvies

De vrijwillige, deskundige wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente staan klaar om inwoners te helpen met energieadvies op. Dit advies is gratis, onafhankelijk en vrijblijvend. Maak een afspraak via 088-1850130 of info@duurzaamthuistwente.nl. Inmiddels hebben al ruim 400 huishoudens gebruik gemaakt van deze service. De wooncoaches in Hof van Twente zijn Chris Koens, Gerrit Jurgens, Roy Waterman en Mathias Broekhuizen. Kijk op de site www.duurzaamthuistwente.nl voor informatie over dit energieadvies, maar ook voor informatie over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden.

Leren van de praktijk

Agnes Maas en Henny ter Balkt van de werkgroep Energiek Elsenerbroek verzamelen praktijkvoorbeelden van inwoners in Hof van Twente die al stappen hebben gezet om hun huis te verduurzamen. Door de ervaringen te delen van anderen, willen zij andere inwoners inspireren om ook te verduurzamen. Alle interviews worden verzameld op de site www.elsenerbroek.nl.

Veelgestelde vragen