Warmtefoto-actie

Update 17 februari

Er zijn ruim 1750 aanvragen gedaan voor een warmtefoto. Van bijna alle geldige aanmeldingen is inmiddels een warmtefoto gemaakt en zijn de warmterapportjes opgemaakt. Deze warmterapportjes worden zo snel mogelijk toegestuurd. Voor circa 50 adressen is nog geen foto gemaakt. Er wordt voor deze adressen nog op de juiste weersomstandigheden gewacht. We hopen deze foto's ook zo snel mogelijk te kunnen maken.

Gratis warmtefoto-actie voor huiseigenaren in Hof van Twente

Let op! De inschrijving voor het maken van een warmtefoto is inmiddels gesloten. De gemeente biedt huiseigenaren ook dit jaar  de mogelijkheid om een gratis warmtefoto te laten maken van de voorgevel van het huis. Met een warmtefoto krijgt u inzicht waar warmte van uw huis verloren gaat.  Vorig jaar hebben 1500 huiseigenaren een warmtefoto laten maken. De gemeente wil meer mensen de gelegenheid geven een warmtefoto te laten maken. De actie wordt daarom nog een keer gedaan. 

Let op: wie vorig jaar heeft meegedaan, kan dit jaar helaas niet opnieuw meedoen. 

Over de warmtefoto’s

Met een warmtefoto wil de gemeente inwoners inzicht geven waar warmte uit het huis verloren gaat. Op een warmtefoto ziet u meteen waar de warmte weglekt. De foto wordt eind januari/februari gemaakt. In maart ontvangt u per e-mail de foto met een kort adviesrapport. Benieuwd? Bekijk een voorbeeld van hoe dit eruit ziet

Alle informatie op een rij

  • één warmtefoto wordt gemaakt van de voorgevel van uw huis

  • aanmelden kan uiterlijk 20 januari  met het formulier op deze pagina

  • de warmtefoto is gratis en vrijblijvend

  • alleen huiseigenaren kunnen meedoen. Huurders kunnen alleen meedoen als de eigenaar van hun pand de aanvraag doet.

  • de warmtefoto’s worden eind januari en in februari gemaakt; in maart worden de rapportjes toegestuurd per e-mail

  • warmtefoto’s worden alleen gemaakt bij een buitentemperatuur van maximaal 5 °C 

  • warmtefoto’s worden gemaakt tussen 21.00-05.00. Dat gebeurt vanaf de straat. U merkt hier niets van en hoeft er ook niets voor te doen.

  • vorig jaar ook meegedaan? U kunt dit jaar helaas niet nog een keer meedoen.

  • helaas kan er geen warmtefoto worden gemaakt van een appartement of waarvoor je het erf moet betreden. Dat is bijvoorbeeld het geval als er een hoge heg of een rij bomen voor de woning staat. Woont u in een appartement of in een pand waarbij een foto vanaf de weg niet mogelijk is, maar heeft u wel interesse in een warmtefoto? Neem dan contact op via 0547-858585.

Keuze voor wijken bouwperiode 1920-1982

Naar 1900 huiseigenaren in Markelo, Bentelo, Hengevelde en Diepenheim wordt een brief gestuurd met de uitnodiging om gebruik te maken van deze warmtefoto-actie. De  brief wordt gestuurd naar woningen uit de bouwperiode 1920-1982, omdat in deze bouwperiode de meeste isolatiewinst te behalen is. Vorig jaar zijn een aantal wijken in Goor en Delden aangeschreven uit diezelfde bouwperiode. 

Iedereen in Hof van Twente die huiseigenaar is en vorig jaar nog niet heeft meegedaan aan de warmefoto-actie, is welkom om zich aan te melden voor een warmtefoto. Dus ook mensen die geen brief hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden. Er is plek voor 2600 warmtefoto’s. Mocht er meer belangstelling zijn, dan geldt toekenning op volgorde van binnenkomst.

Vragen over de warmtefoto-actie

Bekijk het overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden

 

  

Let opalle vragen met een sterretje * zijn verplichte vragen. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van de warmtefoto, het opstellen van het isolatie-advies en de communicatie daarover. De warmtefoto en het isolatie-advies worden opgesteld door Sobolt. Zij sturen de warmtefoto en het isolatie-advies naar de gemeente waarna wij het aan u opsturen. 

 

Contact

Vragen? Neem contact op via 0547-858585.