Aanvraag begrafenis

Een begrafenis, urn bijzetting of as verstrooiing op de algemene begraafplaats van Delden, Diepenheim, Goor of Markelo kunt u regelen bij de gemeente Hof van Twente, de beheerder van deze begraafplaatsen. Bijbehorende kosten vindt u via Grafrechten en kosten.  

Begraving of crematie moet plaatsvinden uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden en mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden. De Rooms-katholieke begraafplaatsen in Bentelo, Delden, Goor en Hengevelde en de Joodse begraafplaatsen in Ambt Delden, Diepenheim en Goor vallen niet onder het beheer van de gemeente.

Een begrafenis, urnbijzetting of asverstrooiing vraagt u online aan via het digitale aanvraagformulier.

Het reserveren van een tijdstip voor een begrafenis, urnbijzetting of asverstrooiing kan tijdens kantooruren telefonisch via 0547 - 85 85 85. In het weekend en op feestdagen kan dit (zo nodig) via telefoonnummer 06-11 30 88 27. Na de telefonische reservering dient nog wel het digitale aanvraagformulier te worden ingevuld. Particulieren die bijvoorbeeld zelf een urnbijzetting of asverstrooiing willen regelen kunnen voor informatie contact opnemen via telefoonnummer 0547 - 85 85 85.

De dag na overlijden en/of de dag van uitvaart of crematie kan op verzoek van de familie de kerkklok worden geluid. Elke kern heeft hiervoor een eigen traditie. Uitvaartondernemingen en de kerkelijke instanties kunnen u hierover informeren.