Trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u de relatie met uw partner formeel regelen? Dan zijn er twee mogelijkheden: 

  • een burgerlijk huwelijk (trouwen)
  • of een geregistreerd partnerschap.

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap sluit u bij een trouwambtenaar van de burgerlijke stand. Dit kunt u doen in het gemeentehuis of op een andere trouwlocatie naar eigen keuze. Uiterlijk 14 dagen voordat uw huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt gesloten moet u een melding doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap moet u online via het meldingsformulier kenbaar maken aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. U ontvangt na het versturen van het meldingsformulier binnen drie werkdagen schriftelijk een bevestiging van uw boeking/melding. Als er nog vragen zijn dan wordt er telefonisch contact met u opgenomen.

Neem ook alvast contact op met de afdeling Burgerzaken over uw trouwdatum. Zo voorkomt u dat de gewenste datum voor een huwelijk of partnerschap al vol zit. De afdeling Burgerzaken is telefonisch bereikbaar via 0547-858585.

Soort huwelijkKosten
Kosteloos huwelijk, gemeentehuis Goor
Maandag om 09.00 en 09.15 uur
Geen
 
Hofhuwelijk, gemeentehuis Goor
Donderdag om 14.30 en 15.00 uur
€ 171,35
 
Huwelijk in gemeentehuis Goor
Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag

€ 501,85
€ 703,90
Huwelijk locatie naar eigen keuze
Maandag t/m vrijdag 
Zaterdag en zondag

€ 317,00
€ 353,75
Eigen trouwambtenaar€   104,00
Huwelijksboekje€   31,80
Getuige van de gemeente, per getuige€   26,25

Gemeentehuis - Goor

Adres

de Höfte 7
7471 DK Goor

Capaciteit

Huwelijk/geregistreerd partnerschap tot maximaal 130 personen.
Hofhuwelijk/Hofgeregistreerd partnerschap tot maximaal 70 personen.

Het gemeentehuis van Hof van Twente is geopend in 2006. De trouwzaal ademt de sfeer van het hele gemeentehuis, het heeft een open uitstraling door de vele glaspartijen. De zaal is modern en sober ingericht. Het is een multifunctionele ruimte die ook wordt gebruikt voor raadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. U trouwt dan ook in het “hart” van het gemeentehuis.

In deze zaal kunt u op een bijzondere manier een eigen invulling geven aan uw huwelijk. Er is een groot scherm van 6 meter breed en 3 meter hoog ingebouwd waar op uw verzoek tijdens de voltrekking foto’s via een PowerPoint presentatie kunnen worden getoond. U kunt deze foto’s, eventueel samen met tekst en muziek, aanleveren op een DVD. Het is een bijzondere ervaring voor uzelf en uw gasten om te kijken naar bijvoorbeeld uw jeugdfoto’s of foto’s van speciale gebeurtenissen. Dit is niet mogelijk bij een Hofhuwelijk. De trouwzaal is op de begane grond en rolstoelvriendelijk. De toiletvoorziening en garderobe bevinden zich direct naast de trouwzaal.

Voor het gemeentehuis, op het plein de Höfte, is er voldoende ruimte om gratis (met parkeerschijf) te parkeren. Alleen op vrijdagmorgen is er tot 13.00 uur markt op een gedeelte van het parkeerplein.

Eén weekend in het jaar is het gemeentehuis slecht bereikbaar en is er sprake van geluidsoverlast. Dit is tijdens het Goorse School- en volksfeest. Dit feest wordt elk jaar gehouden op het plein de Höfte voor het gemeentehuis en vindt plaats in het laatste volle weekend in juni. Dit betekent dat de laatste donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geheel in juni moeten vallen. 

Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt voltrokken door een trouwambtenaar of de buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand. In de gemeente Hof van Twente zijn de volgende trouwambtenaren beschikbaar:

Eigen trouwambtenaar

U kunt er ook voor kiezen om een trouwambtenaar (die niet in dienst is van de gemeente Hof van Twente) aan te laten wijzen voor de huwelijksvoltrekking. Wij stellen wel de voorwaarde dat die trouwambtenaar in dienst is bij een andere gemeente in Nederland. De aanwijzing van de trouwambtenaar geldt enkel voor één dag en alleen voor uw huwelijksvoltrekking. De gemeente brengt voor de aanwijzing leges in rekening bij u. De trouwambtenaar ontvangt geen vergoeding van de gemeente en de aanwijzing is dan ook onbezoldigd.

De volgende documenten dienen door de trouwambtenaar ingediend worden:

  • een schriftelijk verzoek (met de vermelding van de dag en de gegevens van het bruidspaar) om voor één dag aangewezen te worden als trouwambtenaar
  • een benoemings-/aanwijzingsbesluit van de gemeente;
  • beschikking van beëdiging door de rechtbank;
  • kopie van een geldig legitimatiebewijs.

Op 1 januari 2018 is het  huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Als u gaat trouwen na 1 januari 2018 bent u automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen getrouwd. Voor meer informatie klikt u hier.