Trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u de relatie met uw partner formeel regelen? Dan zijn er twee mogelijkheden: 

  • een burgerlijk huwelijk (trouwen)
  • of een geregistreerd partnerschap.

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap sluit u bij een trouwambtenaar van de burgerlijke stand. Dit kunt u doen in het gemeentehuis of op een andere trouwlocatie naar eigen keuze. Uiterlijk 14 dagen voordat uw huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt gesloten moet u een melding doen bij de ambtenaar van de burgelijke stand. 

 

Aanvragen

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap moet u online via het meldingsformulier kenbaar maken aan de ambtenaar van de burgerlijke stand. U ontvangt na het versturen van het meldingsformulier binnen drie werkdagen schriftelijk een bevestiging van uw boeking/melding. Als er nog vragen zijn dan wordt er telefonisch contact met u opgenomen.

Kosten


Soort huwelijk

Kosten

Kostenloos huwelijk, gemeentehuis Goor
Maandag om 09.00 en 09.15 uur
Geen


Huwelijk in gemeentehuis Goor
Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur€ 417,05
€ 584,90

Hofhuwelijk, gemeentehuis Goor
Donderdag om 14.30 en 15.00 uur

€ 142,40

Huwelijk locatie naar eigen keuze
Maandag t/m vrijdag gehele etmaal
Zaterdag en zondag gehele etmaal


€ 263,45
€ 293,95

Eigen trouwambtenaar

€   86,45

Trouw- of partnerschapsboekje

€   26,40

Getuige van de gemeente, per getuige

€   21,85

Trouwlocatie

Gemeentehuis - Goor

Adres
de Höfte 7
7471 DK Goor

Capaciteit
Huwelijk
70 tot maximaal 130 personen.
Hofhuwelijk
maximaal 70 personen.

Het gemeentehuis van Hof van Twente is geopend in 2006. De trouwzaal ademt de sfeer van het hele gemeentehuis, het heeft een open uitstraling door de vele glaspartijen. De zaal is modern en sober ingericht. Het is een multifunctionele ruimte die ook wordt gebruikt voor raadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. U trouwt dan ook in het “hart” van het gemeentehuis.

In deze zaal kunt u op een bijzondere manier een eigen invulling geven aan uw huwelijk. Er is een groot scherm van 6 meter breed en 3 meter hoog ingebouwd waar op uw verzoek tijdens de voltrekking foto’s via een PowerPointpresentatie kunnen worden getoond. U kunt deze foto’s, eventueel samen met tekst en muziek, aanleveren op een DVD. Het is een bijzondere ervaring voor uzelf en uw gasten om te kijken naar bijvoorbeeld uw jeugdfoto’s of foto’s van speciale gebeurtenissen. Dit is niet mogelijk bij een Hofhuwelijk. De trouwzaal is op de begane grond en rolstoelvriendelijk. De toiletvoorziening en garderobe bevinden zich direct naast de trouwzaal.

Voor het gemeentehuis, op het plein de Höfte, is er voldoende ruimte om gratis (met parkeerschijf) te parkeren. Alleen op vrijdagmorgen is er tot 13.00 uur markt op een gedeelte van het parkeerplein. De auto van het bruidspaar kan dan wel geparkeerd worden voor het gemeentehuis. Uw gasten kunnen de auto’s parkeren op de parkeerplaats aan de Pastoriestraat, bij de RK kerk.

Eén weekend in het jaar is het gemeentehuis slecht bereikbaar en is er sprake van geluidsoverlast. Dit is tijdens het Goorse School- en volksfeest. Dit feest wordt elk jaar gehouden op het plein de Höfte voor het gemeentehuis en vindt plaats in het laatste volle weekend in juni. Dit betekent dat de laatste donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geheel in juni moeten vallen. 

Trouwambtenaren

Uw huwelijk wordt voltrokken door een trouwambtenaar of de buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand. In de gemeente Hof van Twente zijn de volgende trouwambtenaren beschikbaar:

Eigen trouwambtenaar meenemen

U kunt een trouwambtenaar mee nemen die niet in dienst is van de gemeente Hof van Twente. Voorwaarde is dat de trouwambtenaar in dienst is bij een gemeente in Nederland. Uw trouwambtenaar wordt voor één dag benoemd. De kosten van de benoeming van uw trouwambtenaar moet u zelf uitbetalen.

U moet de volgende documenten van de trouwambtenaar overleggen:

  • een benoemingsbesluit van Burgemeester en Wethouders;
  • beschikking van beëdiging door de rechtbank;
  • geldig legitimatiebewijs.

Wijziging huwelijksvermogenrecht

Op 1 januari 2018 is het  huwelijksvermogensrecht gewijzigd. Als u gaat trouwen na 1 januari 2018 bent u automatisch in een beperkte gemeenschap van goederen getrouwd. Voor meer informatie klikt u hier.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/geboorte-huwelijk-en-overlijden/trouwen-en-geregistreerd-partnerschap.html