Later toezenden aanslagen 2022

Normaal gesproken verstuurt de gemeente Hof van Twente de aanslagen gemeentelijke belastingen jaarlijks in de laatste week van februari. Het gaat dan om de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de onroerendezaakbelastingen (OZB). Door de achterstanden die zijn opgelopen, vanwege de cyberaanval op onze gemeente, konden we in 2021 de aanslagen pas later in het jaar versturen. Helaas wordt het ook dit jaar later vanwege achterstanden. We proberen om de aanslagen eind mei 2022 te versturen. We houden u hierover op de hoogte via onze website, social media en in het Hofweekblad.

Voor aangifte inkomstenbelasting geldt WOZ-waarde 2021

Voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 is dit geen probleem: voor deze aangifte moeten woningeigenaren de WOZ-waarde gebruiken die op de aanslag gemeentelijke belastingen 2021 staat. Deze zijn eind juni 2021 verstuurd.

Waar kunt u gegevens gemeentelijke belastingen vinden?

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen 2021 kwijt bent, kunt u de gegevens ook raadplegen via de digitale belastingbalie van de gemeente Hof van Twente www.hofvantwente.nl/gemeentelijke-belastingen. De WOZ-waarden zijn ook te vinden op de website www.wozwaardeloket.nl.

Zodra de aanslagen gemeentelijke belastingen 2022 zijn verstuurd, zijn de gegevens voor belastingjaar 2022 ook op die websites te zien.