Laag inkomen? Er kan meer dan je denkt!

Er zijn verschillende (financiële) regelingen voor mensen met een laag inkomen. Als dat nodig is zorgen deze regelingen ervoor dat  iemand met een chronische ziekte bijvoorbeeld, ondersteund wordt bij het betalen van ziektekosten. En kinderen uit een gezin met een laag inkomen kunnen met een financiële regeling van de gemeente toch sporten of mee op schoolreisje! 

Bereken uw recht

Wilt u direct weten of u voor één of meerdere regelingen in aanmerking komt, ga dan naar de website van berekenuwrecht. Nadat u het programma heeft doorlopen ziet u waar u mogelijk recht op heeft en kunt u direct een aanvraag indienen.

Senior en een laag inkomen?

Salut en de gemeente hebben een boekje gemaakt met alle belangrijke informatie voor senioren. Hierin staan onder andere regelingen voor mensen met een laag inkomen. 

Benieuwd wat er voor u mogelijk is?

  • Beantwoord een aantal vragen op de website van bereken uw recht om te zien waar u (mogelijk) recht op heeft.  
  • Wilt u een aanvraag doen? Ga dan naar de betreffende pagina van het overzicht hierna. 
  • Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar: werkeninkomen@hofvantwente.nl. Of bel ons op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur op telefoonnummer: 0547-858585. 

Overzicht regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren en uw administratie? Kijk voor meer informatie bij brievenhulp.