Vrijwilligerswerk

Zoekt u vrijwilligerswerk of bent u op zoek naar een vrijwilliger? Op deze pagina kunt u informatie vinden over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Hof van Twente. 

Wilt u graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of u inzetten voor iets dat u belangrijk vindt? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u! Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de Hof van Twente. 

Belinda Wessels en Mayke Zwierink zijn in de gemeente Hof van Twente aangesteld als adviseur vrijwilligerszaken. Zij adviseren vrijwilligersorganisaties in de gemeente Hof van Twente op verschillende terreinen van het vrijwilligerswerk. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar en zijn een vraagbaak voor vrijwilligers en organisaties die werken met vrijwilligers.  

 

Zij zijn er voor:

  • Mensen die vrijwilligerswerk zoeken
  • Mensen die vragen hebben over vrijwilligerswerk
  • Zorgdragen voor een goede bemiddeling tussen de vrijwilliger en organisatie
  • Organisaties die vrijwilligers zoeken
  • Organisaties die vragen hebben over het vrijwilligersbeleid, o.a.werving, attentiebeleid, verzekeringen, scholingsmogelijkheden.

Bezoekadres: 

 

Salut

Grotestraat 86

7471 BR Goor

 

Telefoon: 0547 260 053 
Email: info@vrijwilligerindehof.nl
Website: www.vrijwilligerindehof.nl

Openingstijden Salut:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur

Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Vrijwilligers lopen tijdens hun vrijwilligerswerk namelijk risico's. Zij kunnen schade veroorzaken of zelf schade lijden. Niet alle vrijwilligersorganisaties zijn echter voor deze risico's (afdoende) verzekerd.

De gemeente Hof van Twente vindt vrijwilligerswerk belangrijk en heeft daarom een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers: de VNG Vrijwilligerspolis.

De kosten van deze “vrijwilligerspolis” zijn voor rekening van de gemeente. Alle vrijwilligers in de Hof van Twente zijn automatisch verzekerd onder deze vrijwilligerspolis.

Praktische informatie

Praktische informatie over de verzekering en informatie over de dekkingen die deel uitmaken van de verzekering, kunt u vinden in de brochure van de VNG vrijwilligersverzekering. Indien u schade heeft die niet gedekt wordt door uw eigen verzekering of de verzekering van uw eigen organisatie, kunt u het schadeaangifteformulier invullen en sturen naar Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor of per e-mail via info@hofvantwente.nl.

Het schadeaangifteformulier vindt u hierna onder 'Overige Informatie'.

Links