Regiotaxi

De voorziening Maatwerkvervoer (Regiotaxi) is bedoeld om personen met een beperking te ondersteunen. Wanneer u niet met het normale openbaar vervoer kunt reizen, kan de Regiotaxi een goed alternatief zijn. Zo kunt u binnen een straal van 30 kilometer rondom uw woning overal naartoe reizen.

Ook hier geldt dat de gemeente eerst kijkt of er andere oplossingen zijn om uw vervoerprobleem op te lossen. Het Automaatje, een initiatief van Welzijnsorganisatie Salut, kan een goede oplossing zijn. Informatie over het Automaatje vindt u hier.

Heeft u problemen met vervoer?

Dan kunt u met een DigiD inlogcode een digitaal meldformulier indienen. U kunt ook een PDF meldformulier invullen. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@hofvantwente.nl of opsturen naar Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met u op. 

Als u 75 jaar of ouder bent, dan kunt u om die reden al in aanmerking komen voor een vervoerspas. Hiervoor kunt u het aanvraagformulier maatwerkvervoer 75plus invullen en mailen naar info@hofvantwente.nl of opsturen naar Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Komt u in aanmerking voor Maatwerkvervoer dan ontvangt u een pasnummer. Met dit pasnummer kunt u zich tegen een aangepast tarief laten vervoeren tot en met 25 kilometer vanaf uw woning. Wilt u verder reizen (tot 30 kilometer vanaf uw woning), dan kan dat ook met de Regiotaxi, maar dan betaalt u voor die extra kilometers wel een hoger taxitarief.

Maatwerkvervoer is van-deur-tot-deur-taxivervoer en het is een collectief vervoersysteem. Dat betekent dat de vervoerder ritten van verschillende reizigers combineert. U kunt dus samen met andere reizigers in de taxi zitten. In de praktijk kan het voorkomen dat de chauffeur eerst een andere reiziger ophaalt, voordat hij u naar de plaats van bestemming brengt. Voorwaarde is altijd dat uw rit begint of eindigt in de gemeente Hof van Twente.

Op www.regiotaxitwente.nl vindt u meer informatie over dit vervoersysteem.

Gebruik van Maatwerkvervoer kan alleen via automatische incasso. Contante betaling is geen mogelijkheid. In de gemeente Hof van Twente kunt u maximaal 1.850 kilometer per jaar reizen met Maatwerkvervoer. Dit reisbudget kan op grond van individuele omstandigheden worden verhoogd of verlaagd. Meer informatie hierover vindt u in het Besluit maatschappelijke ondersteuning.

Voor het gebruik van het maatwerkvervoer betaalt u per rit een ritprijs. De hoogte van deze ritprijs is afhankelijk het aantal gereisde kilometers. Meer informatie over het Maatwerkvervoer en de tarieven vindt u hier:  Vervoer van deur tot deur - Samen14

Als u van de gemeente het recht op gebruik van het Maatwerkvervoer hebt gekregen, kunt u ook gebruik maken van de dienstverlening van Valys. Valys biedt vervoer naar alle bestemmingen binnen Nederland die verder weg zijn dan 25 kilometer van uw woning. Valys rijdt 7 dagen per week van 06:00 uur tot 01:00 uur. Kijk  voor meer informatie op website van Valys.