Kindcentra Markelo en Delden

Zowel in Markelo als in Delden worden twee klimaat-neutrale kindcentra gebouwd. In Delden gebeurt dat op de locatie van basisschool Twickelo. In Markelo op de plek waar nu de openbare basisschool ‘De Zwaluw' staat.

In Kindcentrum Markelo (0-12 jaar) gaan openbare basisschool de Zwaluw, oecumenische basisschool de Welp en Stichting Kinderopvang Hof van Twente samenwerken. In IKC Magenta gaan basisscholen de Toonladder, Rannink en Twickelo samen met Stichting Kinderopvang Hof van Twente voor 0-14 jarigen een breed aanbod verzorgen.

Daarnaast gaan het Consultatiebureau, logopedie en andere ondersteunende (zorg)organisaties medegebruik maken van multifunctionele ruimten in beide kindcentra.

De initiatiefnemers hebben een droom, een groene droom, namelijk het meest duurzame project binnen Europa realiseren: de bouw, het onderhoud en de exploitatie van twee klimaatneutrale kindcentra in de gemeente Hof van Twente. Om deze ‘Groene droom’ te kunnen realiseren hebben de toekomstige gebruikers en de gemeente samen gekozen voor een nieuwe Europese aanbestedingsprocedure: het innovatiepartnerschap. Alle informatie over dit innovatiepartnerschap en De Groene Droom vindt u hier. De initiatiefnemers hebben het verhaal van De Groene Droom samengevat in een informatief filmpje.

Op deze pagina vindt u eveneens alle informatie rond de procedure voor de realisering van de beide kindcentra. U vindt er de besluiten van de gemeenteraad, persberichten, presentaties en verslagen van de informatieavonden, en dergelijke.

De nieuwste informatie vindt u steeds bovenaan in de overzichten. 

Aanbesteding

Wij hebben een droom, een groene droom. Onze ambitie is het realiseren van het meest duurzame project binnen Europa: de bouw, onderhoud en exploitatie van twee klimaatneutrale kindcentra in de gemeente Hof van Twente.

De voorwaarde is: slim, simpel en science! Slim als het gaat om ontwerpen, data toepassingen, realisatie, onderhoud en exploitatie. Simpel van opzet en functioneel in gebruik. Science: innovatief en met educatieve waarde voor de kinderen op een aantrekkelijke manier. 

Om onze groene droom waar te maken starten wij de eerste innovatie- partnerschaprocedure in de bouw binnen Europa en zijn wij op zoek naar partners, die middels co-creatie innovatief durven zijn. Partners die de behoeften van alle gebruikers kunnen vertalen in vernieuwende duurzame ideeën, waaronder technische toepassingen op basis van levensduur kosten. En die elkaar bovendien triggeren en inspireren om duurzaamheid naar een hoger level te tillen. Kijk op www.degroenedroom.nl

Alle informatie over aanbesteding, innovatief partnerschap, etc. vindt u op:

www.degroenedroom.nl

Landelijke aandacht voor De Groene Droom:

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/kinderen-jeugd-en-jongeren/kindcentra-markelo-en-delden.html