Liveblog verkiezingen 2022

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart zijn er ook al een aantal stembureaus open. In onze gemeente zijn er 28.838 mensen die mogen stemmen (ook wel kiesgerechtigden genoemd). Op deze pagina en via onze social media kanalen houden we u op de hoogte van het laatste nieuws. Denk onder andere aan tussentijdse opkomstpercentages.

Op zoek naar informatie over de verkiezingen?

Zoals de locaties waar onze stembureaus zitten? Kijk dan op www.hofvantwente.nl/verkiezingen

 

Woensdag 16 maart

23.15 uur

De einduitslag is bekend: lokale partijen doen het goed, CDA blijft de grootste. Lees het volledige persbericht via: https://www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2022/03/artikel/lokale-partijen-doen-het-goed-cda-blijft-grootste-2144

21.00 uur

De stembussen zijn gesloten! Er wordt nu hard geteld. In de loop van de avond volgen de uitslagen. Wie gaat de grootste partij worden in Hof van Twente? U bent van harte welkom om de uitslagenavond live bij te wonen in de raadszaal van het gemeentehuis óf via https://gemeenteraad.hofvantwente.nl/

 

19.00 uur

Om 19:00 uur hadden 13985 kiezers uit onze gemeente hun stem uitgebracht. Dit is een opkomstpercentage van 48,5%. 


 
 

18.00 uur

Heb je nog niet gestemd? De vrijwilligers van de stembureaus zitten tot 21:00 uur voor je klaar! En wist je bijvoorbeeld dat… 

  • Er 273 stembureauleden zijn?
  • Alle stembureauleden vooraf een cursus moeten volgen?
  • Stembureauleden geen kandidaat mogen zijn voor de betreffende verkiezing?

 

 

16.00 uur

De derde update van de opkomstpercentages van vandaag: om 16:00 uur hadden 9834 kiezers uit onze gemeente hun stem uitgebracht. Dit is een opkomstpercentage van 34,1%. 

 

15.00 uur

Burgemeester Ellen Nauta maakt vandaag een rondje langs een aantal stembureaus. Ze maakt een praatje met de vrijwilligers en laat wat lekkers voor ze achter. Haar bezoekjes zijn te volgen via onze stories op Instagram en Facebook. Wist u dat er ongeveer 300 vrijwilligers zijn die meehelpen tijdens deze verkiezingen? Iets om trots op te zijn!

 

13.30 uur

Het volgende opkomstpercentage is bekend: om 13.30 uur hebben 7730 inwoners uit onze gemeente hun stem uitgebracht. Oftewel: een kwart van de stemgerechtigden is inmiddels lansgeweest bij de stembus! 


 

10.30 uur

Het eerste opkomstpercentage is bekend: om 10.00 uur hadden 4466 kiezers uit onze gemeente hun stem uitgebracht. Dit is een opkomstpercentage van 15,49%.

 

9.30 uur

Burgemeester Ellen Nauta heeft haar stem uitgebracht.

 
7.30 uur

Dé dag is begonnen. Alle 26 stembureaus zijn open en wij wensen alle stembureau leden veel succes! Heb jij nog niet gestemd? Dat kan vandaag nog, dus laat je stem horen! 

 

Dinsdag 15 maart

17:00 uur

Het loopt goed door met inwoners die hun stem uit komen brengen. In het gemeentehuis is daar al dankbaar gebruik van gemaakt. "Vandaag zijn er al meer dan 400 stemmers langsgeweest op de stemlocatie in Goor", aldus voorzitter Marinus Gelen. Ook de stembureaus in de andere kernen zijn tot nu toe goed bezocht. Vanavond om 19:00 uur en 21:00 uur maken we nieuwe opkomstcijfers bekend. 

 
7:30 uur

De vroegstembureau's zijn weer geopend! U bent van harte welkom om vandaag alvast uw stem uit te komen brengen. 

 

Maandag 14 maart

21:00 uur

De stembureaus zijn weer gesloten. De eerste verkiezingsdag zit erop. In totaal hebben 993 kiezers uit onze gemeente hun stem uitgebracht. We gaan er vanuit dat er morgen en overmorgen nog veel meer kiezers bijkomen. 
 

15:00 uur

Op 14-15-16 maart is de gemeenteraadsverkiezing. Een verkiezing die gaat over u! Over bijvoorbeeld sport, wonen en uitgaan. Over groen in de wijk, jeugdzorg én over banen. Als u stemt, krijgen de mensen die u vertegenwoordigen meer invloed. Laat daarom op 16 maart uw stem horen! 


 

7:30 uur

De verkiezingen zijn begonnen! De eerste stembureaus hebben zojuist de stembureaus geopend. Vandaag en morgen kunt u in deze stembureaus al uw stem uitbrengen. Woensdag zijn alle stembureaus geoopend. Kijk voor een overzicht van alle stembureaus op www.hofvantwente.nl/verkiezingen