Weg tussen Markelo en Holten 3 weken afgesloten voor werkzaamheden

13 september 2019 14:02

Dit is een persbericht van Rijkswaterstaat

In het kader van de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo wordt ook de aansluiting met de Markeloseweg (afrit 27) aangepakt. Op de plaats van de toe-en afritten komt een rotonde. Hiermee ontstaat een veilige en toekomstbestendige situatie.

Daarnaast wordt het gedeelte tussen de rotondes, over beide viaducten dus, ook voorzien van een nieuw wegdek.

In overleg met onze opdrachtgever Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de betrokken gemeenten is ons voornemen deze werkzaamheden in 3 weken tijd uit te voeren. Hiertoe is het noodzakelijk om zowel de Markeloseweg als de toe-en afritten van en naar de A1 tijdelijk af te sluiten. Deze tijdelijke afsluiting geldt ook voor de ventweg tussen de Roudaalterweg en de Langstraat.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van 23 september tot en met 13 oktober. Dit zijn de weken 39, 40 en 41. Wij realiseren ons dat dit voor zowel de weggebruiker als de omgeving hinder veroorzaakt. De keerzijde van deze werkwijze is dat na deze 3 weken de aansluiting van de Markeloseweg met de A1 helemaal gereed is. Hierboven is een afbeelding van de nieuwe situatie te zien met de rotondes.

Met de nood-en hulpdiensten hebben we de afspraak dat zij te allen tijde door kunnen rijden. Zowel van en naar de A1 als over de Markeloseweg.  Er wordt een omleidingsroute ingesteld en aangegeven met borden. De aansluitingen 26 (Lochem) en 28 (Rijssen) blijven in deze periode gewoon bereikbaar.

Hinder voor de weggebruikers en omgeving

Tijdens deze afsluiting van 3 weken kunnen voetgangers en (bron)fietsers wel gebruik blijven maken van de ventweg, de nood-en hulpdiensten ook. Er wordt een omleidingsroute ingesteld en aangegeven met borden.

Advies aan weggebruikers

  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.
Kaartje A1 Markelo/Holten

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/nc/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2019/09/artikel/weg-tussen-markelo-en-holten-3-weken-afgesloten-voor-werkzaamheden-3664.html?fbclid=IwAR1DAQFNyTcdyV3Md_Y4vX-0gWNElda5VsBVGldPAyM-QlVWRfcSjB_B9To