Ontheffing sluitingsuur horecabedrijven

Wilt u langer open zijn dan is toegestaan? U moet hiervoor minimaal zes weken voor de datum dat u langer open wilt zijn een ontheffing sluitingsuur aanvragen bij de gemeente. Er kan een aanvraag worden gedaan voor een incidentele ontheffing of voor een doorlopende ontheffing voor maximaal 3 jaren. Daarnaast zijn een aantal feestdagen vastgesteld waarop het voor horeca categorie 2 en 3 is toegestaan langer open te zijn zonder hiervoor een ontheffing aan te vragen. De reguliere sluitingstijden voor de horeca zijn:

  • Voor sport- en jeugdorganisaties, buurt- en culturele instellingen campingkantines e.d. en andere horeca die vallen onder horeca categorie 1, geldt dat zij tussen 24:00 uur en 06:00 uur niet geopend mogen zijn voor bezoekers.
  • Voor de andere horecabedrijven zoals cafés en discotheken met een Alcoholwetvergunning die vallen onder horeca categorie 2 en 3 geldt dat zij tussen 02:00 uur en 06:00 uur niet geopend mogen zijn voor bezoekers.

Mogelijkheden aanvragen ontheffing:

 Standaard sluitingstijdDoorlopende ontheffingIncidentele ontheffing
Horeca categorie 124:00 uurNiet mogelijk6x per jaar van vrijdag- op zaterdagnacht en van zaterdag- op zondagnacht tot 02:00 uur
Horeca categorie 2 en 302:00 uurVrijdag- op zaterdagnacht tot 04:00 uur en/of zaterdag- op zondagnacht tot 04:00 uur6x per jaar van vrijdag- op zaterdagnacht en van zaterdag- op zondagnacht tot 04:00 uur

Onderstaande vastgestelde dagen zijn opgenomen in de APV:

De sluitingstijden van horecabedrijven categorie 2 en 3 worden op de volgende feestdagen vastgesteld op 04:00 uur: Rosenmontag (Carnaval), 1e en 2e paasdag, Koningsdag en Koningsnacht, Hemelvaartsdag, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag.

De sluitingstijden van horecabedrijven categorie 2 en 3 worden in de nacht van Oud & Nieuw vastgesteld op 06:00 uur.

De voorwaarden die worden verbonden aan een ontheffing zijn opgenomen in het Beleid ontheffing sluitingstijden horeca Hof van Twente 2023.

Een ontheffing sluitingsuur vraagt u aan met het aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier kunt u per post versturen naar Gemeente Hof van Twente - Postbus 54 - 7470 AB Goor of digitaal naar info@hofvantwente.nl.