Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte (IOAZ)

Als u erover denkt om te stoppen als zelfstandig ondernemer omdat u onvoldoende inkomen uit uw bedrijf heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. U ontvangt de uitkering op basis van de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).

Hoogte IOAZ-uitkering

De hoogte van uw IOAZ-uitkering is afhankelijk van uw inkomen. De IOAZ vult het inkomen aan tot het bijstandsniveau.

Aanvragen

De uitkering moet worden aangevraagd vóórdat u uw bedrijf beëindigt. Uiterlijk anderhalf jaar na het tijdstip van de aanvraag moet u uw ondernemersactiviteiten staken en uw bedrijf beëindigen.

Voor het indienen van een aanvraag voor IOAZ kunt u contact opnemen met ROZ (074 241 5100, info@rozgroep.nl).

Informatie

Meer informatie over de IOAZ-regeling kunt u vinden op:

Schuldhulpverlening

Heeft u als (ex-)ondernemer ernstige financiële problemen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het ROZ.

Regionaal Orgaan Zelfstandigen (ROZ)

ROZ is de adviesorganisatie in Twente en de Achterhoek voor de bevordering van ondernemerschap. Zij bieden advies, begeleiding, coaching, trainingen, financiering en schuldhulpverlening aan ondernemers en starters.

ROZ werkt samen met en in opdracht van de gemeente Hof van Twente. ROZ voert voor de gemeente Hof van Twente de Bbz- en de IOAZ-regeling uit en adviseert en begeleid ondernemers om schulden op te lossen.

Meer informatie over wat ROZ doet voor ondernemers kunt u vinden op www.rozgroep.nl