Nieuws

Digitaal Opkopers Loket maakt registratie gemakkelijk

Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt, niet zijn gestolen. Daarom bent u, als u handelt in tweedehands goederen,  verplicht een opkopersregister bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Dat kan nu makkelijk via het Digitaal Opkopers Loket (DOL).

Verplicht

Als u handelt in tweedehands goederen dan bent u verplicht om u bij de gemeente te aan te melden als handelaar. Bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands auto’s of mobiele telefoons of laptops of sieraden aankoopt. Dat gaat in gemeente Hof van Twente vanaf nu via het Digitaal Opkopers Loket. Het maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig.

Gegevens beschermd

Het Digitaal Opkopers Loket voldoet aan de AVG. Uw gegevens worden door de gemeente bewaard en zijn alleen toegankelijk voor functionarissen van de betreffende gemeente en eventueel de politie.

Hoe werkt het?

Op www.hofvantwente.nl/opkopersloket vindt u een link naar het Digitaal Opkopers Loket. Klik op de link en maak gratis een account aan. Daarna vult u uw gegevens in. Hiervan ontvangen de gemeente en politie een melding. De gemeente neemt, ter controle, per email contact met u op.