Nieuws

Mag een Oekraïense vluchteling per 1 april werken?

Door de Europese Richtlijn Tijdelijke Bescherming mogen Oekraïense vluchtelingen werken in Nederland, maar de werkgever heeft nu nog wel een tewerkstellingsvergunning nodig. 
Het ministerie van SZW wil proberen om per 1 april te regelen dat werkgevers vanaf dat moment geen tewerkstellingsvergunning meer aan hoeven te vragen om iemand uit Oekraïne in dienst te nemen. Het maken van  een melding bij UWV is dan voldoende. 

Op dit moment is de vrijstelling per 1 april dus nog niet geregeld en is het wachten op meer duidelijkheid.

Het is, ook voor werkgevers, belangrijk om te letten op nieuwe informatie op websites en op bijzondere maatregelen voor Oekraïense vluchtelingen. 

Op de website van het ministerie van Sociale Zaken is de meest actuele informatie te vinden. Ook op de website van Vluchtelingenwerk is actuele informatie te vinden. De informatie is in het Engels of Oekraïens beschikbaar en is hier te vinden (klik rechtsboven in beeld op de taal Engelse of Oekraïens).

Als u als werkgever of als Oekraïense vluchteling nog vragen heeft over dit onderwerp, bel dan via het algemene telefoonnummer 0547-858585 met afdeling Werk en Inkomen van de gemeente en vraag naar mevrouw D. Aanstoot of mevrouw M. Turk.