Nieuws

Uitnodiging Open Middag Kruidenrijk Grasland

Woensdag 5 juni organiseert 1001ha de landelijke Open Middag Kruidenrijk Grasland. Op deze dag kan iedereen die het interessant vindt een kijkje nemen op een boerderij in de buurt. Zo kunt u op een leuke en interactieve manier meer te weten komen over kruidenrijk grasland. In onze gemeente opent melkveebedrijf Boswinkel in Markelo op 5 juni zijn (stal)deuren.

Aanmelden voor de Open Middag

Wilt u melkveebedrijf Boswinkel of een andere boerderij in Nederland bezoeken tijdens de Open Middag? Meld u dan aan via www.1001ha.nl. De Open Middag vindt plaats op woensdag 5 juni van 15:00 tot 16:00 uur. 

Kruidenrijk grasland

Landbouwgrond gedeeltelijk omzetten naar kruidenrijk grasland is niet alleen gunstig voor de biodiversiteit, maar ook voor de boer. Door de klavers in het mengsels is er bijvoorbeeld minder stikstofkunstmest nodig. De grond is beter bestand tegen droogte door de variatie in wortellengtes van de verschillende kruiden. Ook is het een goede voedingsbodem voor insecten en vogels.

1001ha

Stichting Urgenda is samen met LTO Nederland initiatiefnemer van de crowdfundingscampagne 1001ha kruidenrijk grasland. Dankzij de crowdfundingscampagne krijgen melkveehouders korting op de aanschaf van kruidenrijk grasland. “Landelijk kunnen boeren maximaal 3 hectare korting krijgen, maar in Hof van Twente krijgen melkveehouders tot 6 hectare korting, omdat zij het geluk hebben om zowel vanuit gemeente als vanuit de provincie hulp te krijgen”, vertelt wethouder Harry Scholten.