Nieuws

Vrijdag 3 mei eerste spreekuur van het nieuwe Noaberfonds Hof van Twente

Het Noaberfonds is opgericht om initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in de gemeente te steunen. Leefbaarheid is alles wat het wonen en leven in onze gemeente nog aangenamer maakt. Denk hierbij aan initiatieven voor het dorp, de stad, de straat, de wijk of een buurtschap. U kunt uw ideeën of initiatieven vanaf nu elke vrijdagochtend delen op het spreekuur van 9 tot 12 in het gemeentehuis. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.  
 
Wethouder Hannie Rohaan is blij met het spreekuur: "Wij zijn als gemeente trots op de vele inwoners en ondernemers die zich hard inzetten om onze leefomgeving te verbeteren. Het Noaberfonds biedt iedereen de mogelijkheid om ideeën om te zetten in echte acties. Ik ben ervan overtuigd dat dit spreekuur een waardevolle bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van ons mooie gebied."  

Het Noaberfonds is er voor mooie ideeën voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen of inwoners die het financieel niet breed hebben. Ook zijn leuke ideeën die bijdragen aan het klimaat, milieu en een duurzame samenleving welkom. 

Zelf ook geld en tijd inzetten 

Het geld uit het Noaberfonds is bedoeld voor plannen die inwoners en/of organisaties zelf organiseren en waarbij zij zelf ook tijd, middelen en menskracht inbrengen. Om aanspraak te maken op geld uit het fonds zijn subsidieregels opgesteld. Zo mag een idee bijvoorbeeld geen winstoogmerk hebben. U kunt een aanvraag doen voor een bedrag tussen € 250,- en €15.000,-. 

Hulp bij aanvraag 

Heeft u een goed idee maar kunt u hulp gebruiken bij de uitwerking? Elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur is er een open spreekuur in de ontvangsthal van het gemeentehuis. U hoeft dus vooraf geen afspraak te maken.   

Tijdens het spreekuur zal ideeënbegeleider Johan Godschalk niet alleen luisteren naar ideeën van u als inwoner, maar ook informatie verstrekken over het aanvraagproces voor financiële steun. Hij denkt mee met de inhoud, stappen in het proces, PR, de begroting, financiering en het indienen van de aanvraag bij het Noaberfonds.

Het is ook mogelijk om per e-mail contact met onze ideeënbegeleider Johan Godschalk op te nemen: noaberfonds@hofvantwente.nl.