Manege Snorrewind ontvangt college op Dag van het Ondernemen

28 november 2018 09:31

Deze zomer vierde Manege Snorrewind haar vijftigjarig bestaan. Op een feestelijke Dag van het Ondernemen bezocht het college van burgemeester en wethouders deze prachtige plek in het buitengebied van Markelo. Naast een bevlogen bedrijfspresentatie door ondernemers Rikus en Erna Bronsvoort, met aanvullende anekdotes van oprichters Johan en Willy, keek het college rond in de stallen, indoor bakken, vernieuwde groepsaccommodatie en de eigen sportruimte.

Het welzijn van paard en ruiter is voor de hippisch ondernemers erg belangrijk. Sporten met paarden is iets wat voor elke leeftijd mogelijk is. Erna licht toe: “Als je kijkt naar olympische sporten, dan zijn de atleten die meedoen aan de paardensporten gemiddeld een stuk ouder dan in andere disciplines. Dat geeft maar aan dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn. We hebben hier ook heel bewust het programma Ruiterfit, waarbij de fysieke gezondheid van ruiters wordt gestimuleerd met beweging en voeding. Dat is ook in het belang van onze paarden en pony’s.”  Er zijn naast de reguliere lessen en buitenritten het hele jaar door veel activiteiten op het uitgestrekte terrein van Snorrewind: van (indoor) crosswedstrijden tot dressuur en springcompetitie. Wat betreft Erna en Rikus blijft het bedrijf zich verder ontwikkelen en nieuwe onderdelen toevoegen.

Sinds 1996 hebben Rikus en Erna Bronsvoort het bedrijf overgenomen, maar Johan en Willy helpen nog altijd actief mee. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebouwd met vele extra stallen, drie indoor hallen, zijn er buiten twee grote rijbanen en heeft de manege een eigen crossterrein. Ook werd een gezellige groepsaccommodatie gerealiseerd. Het boerenerf waar de manege nu gebouwd is, werd vroeger al Snorrewind genoemd. Het verhaal ging dat door de snorrende wind door de schuren op het erf deze plek al halverwege vorige eeuw de naam Snorrewind kreeg.

Gemeente Hof van Twente heeft maar liefst 3.000 bedrijven. Deze ondernemers werken mee aan een sterke economie en daarmee aan een gezonde en leefbare gemeente voor iedereen. Het college van Burgemeester en Wethouders gaat regelmatig op bedrijfsbezoek om een kijkje achter de schermen te nemen. Wilt u het college ook ontvangen? Neem dan contact op met het Ondernemersloket Hof van Twente, Renée Kleywegt via tel. 06-1938 4489.

Rondleiding over het terrein van Manege Snorrewind

Rondleiding over het terrein van Manege Snorrewind. v.l.n.r.: Wim Meulenkamp (wethouder), Erna Bronsvoort (Manege Snorrewind), Rikus Bronsvoort (Manage Snorrewind), Johan Bronsvoort (Manege Snorrewind), Ellen Nauta (burgemeester), Dennis Lacroix (gemeentesecretaris). Niet op deze foto, maar wel aanwezig: Pieter van Zwanenburg (wethouder)

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/ondernemers/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/11/artikel/manege-snorrewind-ontvangt-college-op-dag-van-het-ondernemen-3449.html