Economie Hof van Twente op volle kracht

11 februari 2019 12:08

De economie in Hof van Twente draait op volle toeren. Dat blijkt uit cijfers die woensdag bekend zijn gemaakt tijdens een raadsbijeenkomst. In 2017 zijn er zo’n 633 banen bij gekomen. Een stijging van 4.2%, terwijl dat percentage landelijk ligt op 2,2% en in Twente op 1,5%. Ook het aantal mensen dat werkt ligt in Hof van Twente wat hoger dan in Twente en Nederland. De cijfers over de economie zijn vanaf nu online te volgen via de Hof van Twente Index.

Wethouder Wim Meulenkamp: “Afgelopen jaren hebben we samen met ondernemers flink ingezet op het versterken van de economie. Daar zijn we al mee begonnen in een economisch zware tijd. Nu zien we het effect: Hof van Twente is snel uit het dal geklommen en draait uitstekend, mede dankzij onze ondernemers. Want wij maken dingen mogelijk, maar zij maken het waar.” Frans Schuitemaker van het Ondernemersplatform, de koepelorganisatie van de zes ondernemersverenigingen in Hof van Twente, vult aan: “Ook ondernemers ervaren de samenwerking als uitstekend. We hebben als ondernemers ook een ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren. We richten ons nu op thema’s die de hele Hof van Twente aangaan, zoals werken, mobiliteit en duurzaamheid. Rondom elk thema hebben we 3 doelen geformuleerd waar we samen met de gemeente aan gaan werken.”

Groei van banen

Het aantal banen in Hof van Twente stond bij de laatste telling eind 2017 op 15.758, het hoogste cijfer sinds het bijgehouden wordt. Grote sectoren qua werk zijn de industrie, consumentendienstverlening en de collectieve sector (overheid & zorg) in onze gemeente. De toename in het aantal banen is ook deels te verklaren doordat in de afgelopen drie jaar ca. 100.000m2 extra bedrijfsgrond is verkocht in Goor, Markelo en Hengevelde.

Arbeidsparticipatie

Ook het aantal mensen dat werkt is toegenomen. Ten opzichte van Twente en Nederland ligt de netto-arbeidsparticipatie in Hof van Twente een paar procentpunten hoger. Ook de concrete doelstelling van 150 matches, waarbij met name mensen in de bijstand aan de slag gaan in een werkervaringsplaats of werk is gehaald. Wel wordt duidelijk dat de problematiek van mensen die in de bijstand komen en zitten, steeds complexer is.

Hof van Twente index

Woensdagavond 6 februari 2019 heeft de gemeente Hof van Twente samen met het Ondernemersplatform de Hof van Twente Index gepresenteerd aan de gemeenteraad en ondernemers. Via deze online monitor (www.hofvantwente.nl/hofvantwenteindex) kan iedereen vanaf nu de laatste status van de Sociaal Economische ontwikkelingen in Hof van Twente inzien. Daarnaast is de werkgelegenheid goed te volgen, bijvoorbeeld aantal mensen dat meedoet op de arbeidsmarkt en wat de specifieke kenmerken zijn van ons ‘uitkeringsbestand’. De index wordt voortdurend bijgehouden en aangepast, dus die geeft altijd een actueel beeld.

In deze bijlage een overzicht van de belangrijkste cijfers.


Ondernemers handen schudden

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/ondernemers/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/02/artikel/economie-hof-van-twente-op-volle-kracht-3509.html