Samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente

29 april 2019 15:24

Wat?            Bijeenkomst samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente
Wanneer?   Maandag 13 mei  van 19.30 – 21.30 uur
Waar?          De Bebsel, Hengevelderstraat 20 in Goor

Hof van Twente heeft de ambitie een dementie vriendelijke gemeente te worden. We nodigen u dan ook van harte uit voor de bijeenkomst `Samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente`, op maandag 13 mei 2019 van 19.30 uur tot 21.30 uur bij De Bebsel in Goor.

Dementie is een ingrijpende ziekte. Het aantal mensen met dementie groeit snel. Omgaan met dementie vraagt veel van mensen met dementie en hun omgeving. Veruit de meeste mensen willen, na de diagnose dementie, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom is het van belang dat dementie wordt herkend en dat we weten hoe om te gaan met mensen met dementie; van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent.

Tijdens de bijeenkomst op 13 mei willen wij u op de hoogte stellen wat wij doen om onze gemeente dementie vriendelijk te maken. De avond is bedoeld voor organisaties, verenigingen, winkels en bedrijven die mee willen helpen aan een dementievriendelijke omgeving. Maar natuurlijk ook voor mantelzorgers en andere belangstellenden, want wij kunnen allemaal te maken krijgen met mensen met dementie in onze omgeving.

Bij deze bijeenkomst willen we ook een intentieverklaring tekenen ‘Samen voor een dementie vriendelijk Hof van Twente’. Met deze verklaring geven we aan dat we in 2019 een dementie vriendelijke gemeente willen worden. Dat lukt alleen als we daarin samen optrekken.

Programma

Het programma begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.15 uur. Truus Kamphuis, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Twente, is de gespreksleider van deze avond. Zij opent de avond, samen met Wethouder Pieter van Zwanenburg. Vervolgens komen er verschillende mensen aan het woord. Zo is er onder meer een interview met een mantelzorger over zijn ervaringen en zal Alzheimer Nederland wat vertellen over de mogelijkheden voor scholing over dementie. Het theaterduo  ‘Poeder en Plusj’ zal tussendoor situaties uitbeelden die mensen met dementie kunnen tegenkomen.

Aanmelden

U kunt zich via deze link direct aanmelden via Hofactief
Als u nog vragen hebt over deze bijeenkomst, neemt u dan gerust contact op met:

  • Salut, telefoon 0547 – 260053
  • Gemeente Hof van Twente, telefoon: 0547 – 858585.

Graag tot 13 mei!

Uitnodiging dementie vriendelijk

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/ondernemers/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/04/artikel/samen-voor-een-dementie-vriendelijk-hof-van-twente-3568.html