Oekraïne helpen? Hier kunt u terecht

Bij de gemeente komen vragen binnen van inwoners en ondernemers die iets willen betekenen voor de inwoners van Oekraïne. De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk heeft al dertig jaar een vriendschapsband met Kiev. In die periode hebben ze acties opgezet voor kinderen uit Tsjernobyl en bieden ze financiële steun aan de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Ook verschillende muzikale en culturele uitwisselingen hebben plaatsgevonden.

De Vereniging zet zich nu met man en macht in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ze zijn druk bezig om opvang te regelen en geld in te zamelen. Burgemeester en wethouders ondersteunen de vereniging van harte. 

Let op: Inmiddels heeft organisatie NUTwente het plaatsen van Oekraïense vluchtelingen overgenomen van de Vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk. Zij zijn er voor nieuwe en bestaande gastgezinnen. Meer informatie vindt u op: www.nutwente.nl 

Help mee!

U kunt helpen door geld te doneren. Dit kan door een bedrag over te maken op IBAN nummer NL 50 RABO 0156.2841.97 ten name van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. De vereniging is een zogenaamde ANBI-instelling en bekend onder RSIN: 806252789.

Organisatie NuTwente heeft het organiseren en plaatsen van Oekraïense vluchtelingen bij gastgezinnen overgenomen. Zij zullen in de toekomst overzien dat Oekraïense vluchtelingen een gastgezin krijgen toegewezen. Meer informatie vindt u op: www.nutwente.nl  

Lokale, regionale en landelijke hulpverlening