Podcast in de Klas winnaar Startersprijs Midden Twente 2022

Maandagavond 14 november vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2022 plaats tijdens het drukbezochte Starterscafé in de Schouwburg Hengelo. Starters uit Hof van Twente, Borne en Hengelo die in 2021 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond half tien werd de winnaar bekendgemaakt: Podcast in de Klas, het bedrijf van Bart Eshuis uit Hengevelde. 

Uit de 45 aanmeldingen koos de jury een aantal bedrijven uit om te bezoeken. Na deze bedrijfsbezoeken selecteerde de jury de vijf genomineerden: 

  • Studio LDE van Lisanne den Elzen, Delden
  • Cirqll van Rob en Bart Sauer, Borne
  • Insyte Technology van Jop Koning en Viresh Bhansing, Hengelo
  • Podcast in de Klas van Bart Eshuis, Hengevelde
  • SMAAK28 van Paul en Kirsten Veldhuis, Hengelo

Terechte winnaar

Podcast in de Klas is de terechte winnaar volgens de jury. “We zijn erg te spreken over het unieke concept van ‘Podcast in de klas’. Erg vernieuwend voor het onderwijs. En Bart voorziet in een belangrijke behoefte, namelijk het ondersteunen van het onderwijs als het gaat om digitalisering. De passie straalt eraf bij hem en het ondernemerschap zit er wel in. Hij pakt het gedegen aan, stap voor stap en duikt niet overhaast in nieuwe markten of ideeën. Als docent kent hij het onderwijs als geen ander en dat komt goed van pas bij het werven van nieuwe scholen. Wat een impact maakt hij op verschillende vaardigheden van leerlingen! We zien genoeg potentie voor de toekomst en ook kansen voor nieuwe markten, waaronder workshops voor docenten”, vertelde juryvoorzitter Ilse Visscher, eigenaar van Wijngaard Hof van Twente in Bentelo, tijdens de uitreiking.

Juryprijs

De Startersprijs Midden Twente is een juryprijs. Naast voorzitter Ilse Visscher bestaat de jury uit Tijn Leussink (directeur Leussink Retail Groep), Robin Geerdink (directeur Coöperatieve Rabobank), Hans Lesscher (directeur Odin Groep) en Gerben Lievers (ondernemer/groeiarchitect).

Prijzen

De trofee werd overgedragen door de winnaar van vorig jaar, Jelmer Boensma, oftewel DJ Jelmex, uit Delden. Wim Meulenkamp, wethouder gemeente Hof van Twente, reikte de waardecheque van 3000 euro uit aan Bart. De andere genomineerden ontvingen de cheque van 1000 euro uit handen van de wethouder van hun eigen gemeente.

Spring eruit!

De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vond ook dit jaar plaats tijdens het Starterscafé. Al jarenlang organiseren we deze avond samen met ROZ Groep, Rabobank en de gemeenten Borne en Hengelo. Na de opening door Martin Velten, wethouder gemeente Borne, verzorgde Ivo Kleine Schaars een interactieve show ‘Spring eruit! – hoe je anders kunt zijn door jezelf te zijn’.

Ondernemerservaringen

Ook konden de starters deze avond in gesprek met een ervaren ondernemer. We hadden acht verschillende ondernemers uitgenodigd, namelijk Astrid van Santen van Natulatte, Winny van Buuren van Natuurboerderij de Zenderense Es, Nils Waanders van Waanders.studio, Ton Heerze van Webton, Linda Baas van Zeut chocola en juryleden Tijn Leussink, Hans Lesscher en Gerben Lievers. De aanwezige starters gingen met één van hen om tafel en konden al hun vragen over het ondernemerschap stellen.
Na afloop bleven de starters, de genomineerden en gasten nog lang netwerken en borrelen met elkaar. Een geslaagde avond!