Advies en begeleiding bij succesvol ondernemen

ROZ werkt samen met en in opdracht van de gemeente Hof van Twente. ROZ is de adviesorganisatie voor de bevordering van ondernemerschap in Twente en de Achterhoek. Wat doet ROZ voor ondernemers en starters?

  • Financiële mogelijkheden voor ondernemers in problemen; gemeente Hof van Twente heeft de uitvoering van het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) bij het ROZ neergelegd. Het Bbz is een wettelijke regeling die financiële mogelijkheden biedt voor ondernemers in financiële problemen, oudere ondernemers en ondernemers die gaan stoppen met het bedrijf. Ook agrarische ondernemers kunnen hier een beroep op doen.
  • Advies en begeleiding bij succesvol starten en ondernemen
  • Coaching door oud-ondernemers of mensen uit de coaching met elk een eigen specialisatie en netwerk
  • Trainingen op het gebied van financiën en administratie, succesvol verkopen, online marketing en sociaal ondernemen
  • Schuldhulpverlening voor ondernemers en ex-ondernemers.

Kent u een ondernemer in financiële problemen of een ander vraagstuk? Of iemand die een bedrijf wil starten en op zoek is naar advies/hulp daarbij? Wijs ze op ROZ: www.rozgroep.nl.

ROZ is in 2005 gestart als samenwerkingsverband tussen de gemeente Hengelo en Enschede voor de uitvoering van de Bbz-regeling met 6 medewerkers. Anno 2018 voeren zij deze regeling en bovenstaande dienstverlening voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek uit (sinds 2015 voor Hof van Twente), tegenwoordig met 28 medewerkers. Jaarlijks adviseert en ondersteunt ROZ gemiddeld 1000 mensen met plannen om te starten en 600 ondernemers bij succesvol  ondernemen.