Hof van de toekomst

Circulaire Tour BKGroen en Hodes gaat niet door

De circulaire tour die vanuit Hof van de Toekomst voor donderdag 18 april gepland stond gaat niet door. Op dit moment zijn er onvoldoende aanmeldingen vanuit ondernemers.

Renée Kleywegt, projectleider innovatie bij gemeente Hof van Twente, licht toe: “Uiteraard geven we vooruitstrevende bedrijven uit de Hof als Hodes en BKGroen graag een podium om te vertellen hoe ze “grote thema’s” als duurzaamheid en circulariteit in de praktijk brengen, maar blijkbaar is dat voor onze ondernemers nu niet het moment. De insteek van Hof van de Toekomst is dat we niet te lang plannen maken, maar vooral in de praktijk willen testen waar behoefte aan is en waar niet. Dan kan het zijn dat er af en toe iets doorschuift naar een ander moment, dat hoort erbij.” De ondernemers die zich hebben aangemeld zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.

Ondernemers die alsnog graag willen kijken of in gesprek willen bij de genoemde bedrijven kunnen contact opnemen met de bedrijven zelf om een afspraak te maken.
Het Ondernemersplatform Hof van Twente werkt samen met het college aan een economisch sterk Hof van Twente.

Campagne Ambitie circulariteit

Ondernemers op circulaire tour

Hoe breng je circulariteit in de praktijk? BKGroen, Hodes Huisvesting en Autobedrijf Lesscher hebben daar wel voorbeelden van en die laten ze graag zien. Drie bedrijven die duurzaamheid en een sterk business model combineren. De circulaire pelletfabriek van BKGroen is bijna klaar voor de start en dat betekent dat lokaal snoeihout kan worden omgezet in een duurzame biobrandstof voor pelletkachels. Hodes geeft circulariteit in bouw al jaren vorm door de manier waarop woningen, scholen en zorgunits prefab en remontabel worden ontwikkeld. Daarbij blijven ze zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Tot slot geeft Hengeveldse ondernemer Rob Lentelink jullie de kans om het nieuwe rijden zelf te ervaren in zijn volledig elektrische bus.

Drie mooie en inspirerende bedrijven met ervaring in soms moeilijke keuzes maken in voorbereiding op een onbekende toekomst. Van harte welkom!

Wanneer: Donderdag 18 april, 18.45 – 21.00 uur
Waar: starten bij BKGroen (De Haven 14 in Goor), afsluiten bij Hodes (Nieuwenkampsmaten 14 in Goor)

Programma:
18.45 – 19.00 uur             Inloop bij BKGroen
19.00 – 19.05 uur             Welkomstwoord
19.05 – 19.25 uur             Streekpellets: de groene kringloop– Henk Kwast
19.25 – 19.45 uur             Rondleiding BKGroen
19.45 – 20.00 uur             Op eigen gelegenheid naar Hodes Huisvesting
20.00 – 20.20 uur             Circulair bouwen – Antonie ter Harmsel
20.20 – 20.35 uur             Groen rijden – Rob Lentelink
20.35 – 21.00 uur             Rondleiding Hodes + Rijden in een elektrische bus.                       

Hof van de Toekomst 

Het Ondernemersplatform Hof van Twente werkt samen met het college aan een economisch sterk Hof van Twente. Eén van de actuele thema’s is circulariteit. Andere thema’s volgen.  Voor meer informatie kun je terecht bij Renée Kleywegt van gemeente Hof van Twente (r.kleywegt@hofvantwente.nl).

Over BKGroen - De groene kringloop: Houtsnippers uit regionaal landschap tot bio-pellets
Onze pellets maken we van houtsnippers. Het verantwoorde snoeihout van hoge kwaliteit wordt uit de directe omgeving op relatief kleine schaal verwerkt tot pellets en vervolgens lokaal gestookt als milieuvriendelijke biobrandstof. Waarbij onderhoud van cultuurlandschappen (houtwallen, hakhoutbossen) wordt gestimuleerd en meer biodiversiteit ontstaat. De pelletfabriek Streekpellets BV (groene energie uit de regio) is een gezamenlijk project van BKgroen, het Energiefonds Overijssel en de installatiebouwer Yilkins Drying Solutions.

Over Hodes Huisvesting - Hodes Huisvesting is een aanbieder van circulaire huisvesting. Daarmee willen wij bijdragen aan een omgeving waar mensen comfortabel en betaalbaar kunnen leren, recreëren, wonen en zorgen. Daarnaast nemen we alle verantwoordelijkheid over de gehele levenscyclus; we ontwerpen, realiseren en beheren. Onze producten zijn remontabel; units die niet meer nodig zijn, worden aangepast en krijgen een nieuwe bestemming. Wij bouwen niet voor de eeuwigheid, maar voor de toekomst. Bijdragen aan betere huisvesting voor mens en aarde. Daar gaan we voor. Elke dag weer!

Autobedrijf Lesscher – Autobedrijf Lesscher, gevestigd in Hengelo, is één van de grotere Nissan dealers van Nederland. Nissan is op dit moment wereldleider op het gebied van 100% elektrisch rijden. En met het vergroten van het laadnetwerk in Nederland en Europa is elektrisch rijden echt de toekomst. Met 100% elektrische auto’s en bedrijfswagens kan Autobedrijf Lesscher duurzame mobiliteit bieden, een markt waarin deze tijd steeds meer vraag voor is. Rijden zonder CO2 uitstoot, een verstandige keuze

Vorige bijeenkomsten

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/ondernemers/ondernemend-hof-van-twente/hof-van-de-toekomst.html