Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen

Als ondernemer ben je verplicht energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar zijn terugverdiend uit te voeren. Ondernemers met een verbruik boven 50.000m3 gas en 25.000W elektriciteit zijn verplicht om voor 1 juli 2019 hun verbruik door te geven aan de rijksoverheid en te laten zien welke maatregelen zij hebben doorgevoerd.

Zie de Infographic.

Wat moet je weten?

Meer informatie over wat de informatieplicht betekent voor jouw bedrijf, welke maatregelen zijn erkend (ELM) voor jouw branche en wat je kan doen vind je hier, in deze Powerpoint en flyer.

Zelf aan de slag!

De vragen voor de informatieplicht zijn erg uitgebreid en het invullen neemt zo een paar uur in beslag. Start hier

Let op!

Voordat je aan de informatieplicht kunt voldoen, heb je eHerkenning nodig. Dit kun je hier aanvragen. Houdt er rekening mee dat het verwerken van de aanvraag een paar werkdagen duurt.

Hulp nodig?

Een aantal brancheverenigingen hebben energiescans beschikbaar die helpen bij het in kaart brengen van de getroffen en te nemen maatregelen. Via www.overijsselbespaart.nu kunnen ondernemers tegen een vergoeding een scan aanvragen om hun specifieke bespaarkansen in beeld te brengen. Erkende energieadviseurs kunnen ook namens jouw bedrijf voldoen aan de informatieplicht.

Geld terug?

Via www.overijsselbespaart.nu vind je meer informatie over de geldterugactie van de Provincie Overijssel. Gemeente Hof van Twente doet op dit moment niet mee met kortingsactie op de scan, maar ondernemers uit onze gemeente komen wel in aanmerking voor de geldterugactie.

Nog vragen? Bel of mail dan met Renée Kleywegt via 06 40 60 65 09.