Identiteitskaart

Voor de aanvraag van een identiteitskaart moet u persoonlijk naar de publieksbalie van het gemeentehuis komen. Hiervoor moet u van tevoren een afspraak maken. Alle aanvragers, dus ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, dienen ter identificatie aanwezig te zijn bij het aanvragen van een reisdocument. Zodra uw identiteitskaart gereed is, kunt u deze persoonlijk afhalen bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op een door u gekozen tijdstip thuis of op uw werk laten bezorgen. Meer informatie over het laten bezorgen vindt u hier.

Meenemen

Is de aanvraag voor minderjarige kinderen?

Kinderen jonger dan 18 jaar mogen een eigen identiteitsbewijs aanvragen. Bij de aanvraag en bij het ophalen moet het kind zelf aanwezig zijn. Minderjarigen tot 12 jaar hebben ook toestemming van de ouders of andere gezaghouders nodig voor het aanvragen van een identiteitsbewijs. Het kind moet bij de aanvraag meenemen:

Reist u alleen met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Alle informatie en formulieren hierover zijn te vinden op de site van de Koninklijke Marechaussee

Kosten

Bedrag
Identiteitskaart vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€ 56,80
Identiteitskaart tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 29,95
Spoedprocedure identiteitskaart (extra kosten)  € 48,60
Bezorgen identiteitskaart€   4,95
Bezorgen twee of meer identiteitskaarten op hetzelfde adres€   9,95

 
Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om te pinnen. Dit werkt gemakkelijk, snel en kost u uiteraard niets extra. 

Aanvragen

Een identiteitskaart vraagt u aan door een afspraak te maken met de Publieksbalie. Dit kan digitaal via afspraak maken of telefonisch via 0547 - 85 85 85.

De identiteitskaart kan ongeveer 5 werkdagen na de aanvraag opgehaald of bezorgd worden. 

Spoedaanvraag

Heeft u uw identiteitskaart snel nodig, dan kunt u kiezen voor een spoedprocedure. Wanneer u uw aanvraag vóór 14:30 uur doet, kunt u uw identiteitskaart de volgende werkdag al ophalen. Aan deze spoedprocedure zijn extra kosten verbonden. Is de spoedprocedure niet snel genoeg voor u? Misschien komt u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee.

Identiteitskaart kwijt of gestolen

Indien uw identiteitskaart kwijt of gestolen is legt u bij de gemeente een verklaring af waarmee u uitlegt hoe u uw oude identiteitskaart bent kwijtgeraakt.

Klik hier voor meer informatie.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksels/identiteitskaart.html