Paspoort

Voor de aanvraag van een paspoort moet u persoonlijk naar de publieksbalie van het gemeentehuis komen. Hiervoor moet u van tevoren een afspraak maken. Alle aanvragers, dus ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, dienen ter identificatie aanwezig te zijn bij het aanvragen van een reisdocument. Zodra uw paspoort gereed is, kunt u deze persoonlijk afhalen bij de publieksbalie van het gemeentehuis of op een door u gekozen tijdstip thuis of op uw werk laten bezorgen. Meer informatie over het laten bezorgen vindt u hier.

Meenemen

Is de aanvraag voor minderjarige kinderen?

Kinderen jonger dan 18 jaar mogen een eigen paspoort aanvragen. Bij de aanvraag en bij het ophalen moet het kind zelf aanwezig zijn.  Het kind moet bij de aanvraag meenemen:

Reist u alleen met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Alle informatie en formulieren hierover zijn te vinden op de site van de Koninklijke Marechaussee

Kosten

Bedrag
Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€ 71,35
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 53,95
Spoedprocedure paspoort (extra kosten)€ 48,60
Bezorgen paspoort€   4,95
Bezorgen twee of meer paspoorten op hetzelfde adres€   9,95

Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om te pinnen. Dit werkt gemakkelijk, snel en kost u uiteraard niets extra. 

Aanvragen

Een paspoort vraagt u aan door een afspraak te maken met de Publieksbalie via afspraak maken of 0547 - 85 85 85.

Het paspoort kan ongeveer 5 werkdagen na de aanvraag opgehaald of bezorgd worden. 

Paspoort kwijt of gestolen?

Indien uw paspoort kwijt of gestolen is legt u bij de gemeente een verklaring af  waarmee u uitlegt hoe u het oude paspoort bent kwijtgeraakt.

Klik hier voor meer informatie.

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig, dan kunt u kiezen voor een spoedprocedure. Wanneer u uw aanvraag vóór 14:30 uur doet, kunt u uw paspoort de volgende werkdag al ophalen. Aan deze spoedprocedure zijn extra kosten verbonden. Is de spoedprocedure niet snel genoeg voor u? Misschien komt u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee.

Tweede paspoort, vluchtelingen- en vreemdelingenpaspoort

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksels/paspoort.html