Paspoort

Voor de aanvraag van een paspoort moet u persoonlijk langskomen op het gemeentehuis. Hiervoor kunt u online een afspraak maken

Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag ligt het paspoort voor u klaar. U kunt deze zonder afspraak komen ophalen tijdens onze openingstijden. U kunt het paspoort ook laten bezorgen.

Meenemen

Kosten

Bedrag
Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€ 71,35
Paspoort tot 18 jaar (5 jaar geldig)€ 53,95
Spoedprocedure paspoort (extra kosten)€ 48,60
Bezorgen paspoort€   4,95
Bezorgen twee of meer paspoorten op hetzelfde adres€   9,95

Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om te pinnen. Dit werkt gemakkelijk, snel en kost u niets extra. 

Is de aanvraag voor een kind jonger dan 18 jaar?

Kinderen jonger dan 18 jaar mogen een eigen paspoort aanvragen. Bij de aanvraag en bij het ophalen moet het kind zelf aanwezig zijn.  Het kind moet bij de aanvraag meenemen:

Wilt u meer informatie over reizen met een kind naar het buitenland? Kijk dan op de site van de Koninklijke Marechaussee

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig, dan kunt u uw paspoort met spoed aanvragen. Bij een aanvraag op een werkdag vóór 14.00 uur kunt u de kaart de volgende werkdag al ophalen.

Aan deze spoedprocedure zijn extra kosten verbonden.

Is de spoedprocedure niet snel genoeg? Dan komt u misschien u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee.

Paspoort kwijt of gestolen?

Als uw paspoort kwijt of gestolen is, dan is het belangrijk dat u dit snel doorgeeft. Uw paspoort wordt dan 'ongeldig' verklaard. Dit wordt in alle nationale en internationale systemen verwerkt. Hiermee wordt misbruik van uw paspoort voorkomen.

U kunt dit makkelijk digitaal melden met uw DigiD. Wilt u een nieuw paspoort aanvragen? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken. 

Geen DigiD?

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u ook een afspraak maken om het formulier aan de balie in het gemeentehuis in te vullen en (eventueel) een nieuw paspoort aan te vragen.

Tweede paspoort, vluchtelingen- en vreemdelingenpaspoort nodig?

Ga hieronder naar de pagina met meer informatie:

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksels/paspoort.html