Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) ontvangt u per post van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justis. De aanvraag duurt standaard 4 weken. U moet ingeschreven staan bij de gemeente Hof van Twente. U kunt de VOG zelf online aanvragen met uw DigiD of door een afspraak te maken met onze publieksbalie. 

Digitale aanvraag via uw werkgever

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vraagt u online aan, samen met de werkgever of  instantie die er om vraagt. Online aanvragen gaat sneller en is goedkoper dan een aanvraag met een papieren formulier. Uw werkgever opent de website Dienst Justis en logt in met eHerkenning. U ontvangt per e-mail een link naar de website en logt in met DigiD om de aanvraag verder af te werken. Voor de aanvraag gebruikt u uw e-mailadres, uw BSN, een DigiD inlogcode en u betaalt met iDEAL.

Digitale aanvraag door uzelf

Maakt uw werkgever geen gebruik van e-Herkenning of hebt u de VOG voor een ander doel dan werk nodig? Dan kunt u zelf een digitale aanvraag doen bij de gemeente. Hiervoor hebt u een DigiD inlogcode nodig. U scant het papieren aanvraagformulier dat u van de werkgever hebt gekregen. Of u maakt hier duidelijk leesbare foto’s van. Hebt u geen aanvraagformulier gekregen? Download dan het aanvraagformulier VOG en laat het aanvraagformulier invullen door uw werkgever. U gebruikt het digitale aanvraagformulier en logt in met uw DigiD inlogcode. U voegt het volledige aanvraagformulier als bijlage toe. Scan eventuele bijlagen en voeg de bijlagen toe aan uw digitale aanvraag. U betaalt met iDEAL.

Aanvragen via de Publieksbalie

Kunt u niet aan de voorwaarden van een digitale aanvraag voldoen? Dan kunt een VOG aanvragen door online een afspraak te maken. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0547-858585.

  • Een door u en uw werkgever ingevuld aanvraagformulier VOG;
  • Print het aanvraagformulier VOG of vraag het aan bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Dienst Justis, telefoonnummer 088 - 998 22 00;
  • Uw identiteitsbewijs;
  • Werkgever in het buitenland? Neem dan een brief mee waaruit blijkt dat u de verklaring nodig heeft, en de gegevens van de toekomstige werkgever/onderwijsinstelling.
  • Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om te pinnen. Dit werkt gemakkelijk, snel en kost u uiteraard niets extra. 
Soort productPrijs
Verklaring Omtrent het Gedrag, digitale aanvraag 
door uzelf of aan de Publieksbalie
€ 41,35