Vermissing reisdocument

Als uw paspoort of ID-kaart vermist is, dan is het belangrijk dat u dit snel doorgeeft. Uw paspoort of ID-kaart wordt dan 'ongeldig' verklaard. Dit wordt in alle nationale en internationale systemen verwerkt. Hiermee wordt misbruik van uw paspoort of ID-kaart voorkomen.  

Digitaal melden of langskomen op het gemeentehuis?

Is uw paspoort of ID-kaart vermist? Dan kunt u dit makkelijk digitaal melden

Heeft u geen Digid? Dan kunt u ook een afspraak maken om het formulier aan de balie in het gemeentehuis in te vullen. U kunt tijdens deze afspraak een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen.

Uiterlijk 5 werkdagen na de aanvraag ligt het document voor u klaar. U kunt deze zonder afspraak komen ophalen tijdens onze openingstijden. U kunt het document ook laten bezorgen

Paspoort of ID kaart toch teruggevonden?

Wanneer u heeft  doorgegeven dat uw paspoort of ID-kaart vermist is, verwerken wij dit in de systemen. Uw paspoort of ID-kaart is vanaf dat moment niet meer geldig. Vindt u het toch weer terug? Dan kunt u er geen gebruik meer van maken. Probeer dit ook niet te doen. Lever het ongeldige document in bij de gemeente en wij zorgen ervoor dat het document wordt vernietigd. 

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksels/vermissing-reisdocument.html