Toegankelijkheid

Gemeente Hof van Twente wil dat alle inwoners de informatie van de gemeente kunnen vinden en kunnen begrijpen. Dat geldt voor websites, apps en andere digitale systemen. De gemeente is al een tijd actief bezig met digitale toegankelijkheid. Een aantal websites en systemen is al verbeterd. Voor nieuwe websites en apps zorgen we dat die vanaf het begin al op een toegankelijke manier gemaakt worden. We blijven dat in de toekomst ook doen, zodat we (blijven) voldoen aan de regels van de overheid.  

Over de verklaring 

De websites waarvoor wij verantwoordelijk zijn, krijgen een toegankelijkheidsverklaring. Hierin staat in hoeverre wij  voldoen aan de eisen en welke maatregelen er genomen worden. Meer informatie over de toegankelijkheidsverklaring kunt u lezen op www.toegankelijkheidsverklaring.nl

Hoe werken wij aan toegankelijkheid? 

We zorgen voor een continue verbetering in toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen: 

  • Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig. 
  • We houden regelmatig sessies waarmee we het nut en de noodzaak van digitale toegankelijkheid onder de aandacht houden. 
  • Onze redacteuren toetsen voor publicatie alle content op toegankelijkheid. 
  • Onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op. 

Overzicht toegankelijkheidsverklaringen gemeente Hof van Twente 

Toegankelijkheidsverklaring www.hofvantwente.nl

Subdomeinen van www.hofvantwente.nl

Onder onze website vallen een aantal subdomeinen. Klik hieronder voor deze toegankelijkheidsverklaringen:

Overzicht van alle toegankelijkheidsverklaringen

Problemen met digitale toegankelijkheid? Meld het ons! 

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina melden die niet toegankelijk is? Laat dit dan weten via onderstaand contactformulier. 

Contactformulier toegankelijkheid website

Velden met een * zijn verplicht

Let op: vragen met een * zijn verplicht.