Openbare laadpalen

Als inwoner van de gemeente Hof van Twente heeft u de mogelijkheid een openbare laadpaal aan te vragen. Daarbij moet u wel voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Hof van Twente of werkt er minimaal 20 uur per week
  • Uw elektrische auto kan niet op eigen terrein worden geparkeerd/opgeladen
  • Er is geen openbare laadpaal (gepland) binnen een loopafstand van 250 meter van uw adres.

Wij houden bij de laadpaal één of twee plekken vrij voor het opladen van een elektrische auto. Iedereen mag van deze openbare laadplek(ken) gebruik maken voor het opladen van een elektrische auto. Het is niet de bedoeling dat de elektrische auto na het opladen geparkeerd blijft op die plek. Ook andere auto’s mogen niet op die plek parkeren.

 

Het plaatsen van openbare laadpalen doen wij niet zelf. Via Vattenfall in Charge kunt u een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal. Deze aanvraag kunt u hier indienen.

U kunt schade aan een openbare laadpaal melden via het nummer dat op de laadpaal staat. 

Als u voor uw elektrische auto wel parkeergelegenheid heeft op eigen terrein, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de eventuele aanschaf van een laadpaal. Hierbij gelden wel de volgende aandachtspunten:

  • de laadpaal dient op eigen terrein te worden aangelegd
  • het is niet de bedoeling kabels aan te leggen over de openbare weg of over het trottoir, bijvoorbeeld vanaf uw eigen woning naar een parkeerplek in de openbare ruimte. U kunt hiermee namelijk de doorgang belemmeren.
  • Via de website van Vattenfall vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Daarnaast vindt u er een kaart met de door Vattenfall geplaatste laadpalen, aangevuld met de aangevraagde en geplande laadpalen.