Starterslening

Met een starterslening kunnen starters net dat beetje extra lenen waardoor ze hun eerste huis kunnen kopen. Om in aanmerking te komen voor de starterslening mag de totale koopsom van een woning maximaal €461.100 zijn. Dit biedt meer starters de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen nu de huizenprijzen steeds hoger worden. De maximale hoogte van de starterslening is nu €30.000.

De Starterslening, van de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en gemeente Hof van Twente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u bij uw bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Na afsluiten van de Starterslening heeft u de eerste drie jaar geen maandlasten, omdat de rente en aflossing betaald worden uit een combinatielening. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing. 

Afhankelijk van de draagkracht bedraagt de starterslening in de gemeente Hof van Twente maximaal € 23.000,- bij een woning zonder energiebesparende voorzieningen (EBV) en maximaal € 30.000,- bij een woning met energiebesparende voorzieningen. Om voor de lening in aanmerking te komen, mag de woning inclusief bijkomende kosten niet duurder zijn dan € 435.000,- (woning zonder EVB) of € 461.100,-- (met EVB).

Wilt u een starterslening aanvragen? Het aanvraagformulier kunt u hier downloaden.

Het ingevulde aanvraagformulier kunt u e-mailen naar info@hofvantwente.nl of per post versturen naar: Gemeente Hof van Twente – Postbus 54 – 7470 AB Goor.

  • U mag niet ouder zijn dan 40 jaar
  • U bent nog nooit woningeigenaar geweest
  • U gaat de woning zelf bewonen
  • De woning, inclusief bijkomende kosten, mag niet duurder zijn dan € 435.000,- (zonder energiebesparende voorzieningen) of € 461.100,- (met energiebesparende voorzieningen).
  • De woning moet in de gemeente Hof van Twente staan en bestemd zijn voor permanent wonen