Inbraakpreventie

Inbrekers in huis. Daar moet u toch niet aan denken? En dan te bedenken dat in veel gevallen een inbraak voorkomen kan worden door hele eenvoudige maatregelen. Omdat wij graag willen dat u met een veilig gevoel in de gemeente Hof van Twente woont bieden wij u een inbraakpreventieadvies voor uw woning aan. Wij raden u van harte aan om dit geheel vrijblijvende advies aan te vragen. Want, volgt u het advies op, dan heeft u 90% minder kans op een inbraak.

Preventieadvies

De gemeente Hof van Twente geeft uitvoering aan een inbraakpreventieproject samen met de PKVW-adviseurs van Noaber Bouw uit Borne. Het doel van dit inbraakpreventieadvies is het verlagen van het aantal woninginbraken en pogingen tot inbraak, het veiliger maken van uw woonomgeving en het vergroten van uw veiligheidsbeleving in het kader van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Er komt een gediplomeerd adviseur van het Inbraak Preventie Team bij u thuis langs voor een gratis persoonlijk preventieadvies op maat. In het advies staan maatregelen die u kunt nemen om uw huis en omgeving te beschermen en te beveiligen tegen inbrekers.

Voor maximale zekerheid kunt u besluiten om uw woning te certificeren conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Om het certificaat te verkrijgen, moet een woning voldoen aan de volgende eisen:

  • alle voor de inbreker bereikbare ramen en deuren zijn beveiligd
  • er is verlichting bij de deuren
  • er is zicht op een bezoeker bij de voordeur
  • er zijn goedgekeurde rookmelders aangebracht op iedere verdiepingsvloer
  • de bewoner is voorgelicht omtrent beveiliging

Als u het advies helemaal opvolgt, heeft u 90% minder kans op een inbraak. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar ook financieel aantrekkelijk. Want veel verzekeringsmaatschappijen geven u voor dit certificaat 10 tot 20 % premiekorting op de inboedelverzekering.

Hoe kunt u een gratis preventieadvies aanvragen?

U kunt een preventieadvies aanvragen door contact op te nemen met het Inbraak Preventie Team van Noaber Bouw.  Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 16.00 uur telefoonnummer 074-265 3638. Of u stuurt een email naar pkvw@noaberbouw.nl.

Inbraakpreventie