Bent u 21 jaar of ouder en heeft u 3 jaar (of langer) onafgebroken een inkomen op bijstandsniveau? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden individuele inkomenstoeslag krijgen. U kunt één keer per jaar een toeslag ontvangen. Heeft u eerder individuele inkomenstoeslag ontvangen? Dan moet de laatste aanvraag minstens 12 maanden geleden zijn voordat u een nieuwe aanvraag hiervoor kunt doen.
Heeft u eerder de individuele inkomenstoeslag ontvangen van de gemeente Hof van Twente? In de beschikking die u toen hierover hebt gehad vindt u de datum waarop u weer een nieuwe aanvraag kunt doen.
U komt in aanmerking voor deze toeslag als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
De hoogte van de toeslag bedraagt:
Ook met een ander inkomen dan een uitkering Participatiewet, zoals loon of een andere uitkering, kan het zijn dat u recht kunt hebben op bijzondere bijstand en individuele inkomenstoeslag.
Wilt uw weten voor welke vergoeding(en) u in aanmerking komt? Beantwoord dan de vragen op de website van bereken uw recht om te zien waar u (mogelijk) recht op heeft.
Bent u bewindvoerder en wilt u voor uw klant een aanvraag individuele inkomenstoeslag indienen? En kunt u daarvoor geen gebruik maken van DigiD?
Vul dan het aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag in en stuur dit met de bewijsstukken naar info@hofvantwente.nl.
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie hierover? Stuur dan een mail naar: werkeninkomen@hofvantwente.nl. Of bel ons op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur op telefoonnummer: 0547-858585. Ontvangt u een uitkering van onze gemeente? Dan kunt u hiervoor terecht bij uw contactpersoon.
Meer informatie over de individuele inkomenstoeslag kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.
Heeft u hulp nodig met lastige brieven, iets online regelen, aanvragen van Digid of iets dergelijks? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de vrijwilligers van de Brievenhulp door te appen via 06-2089 4999 of te bellen met 0547-260053. Er wordt dan een afspraak gemaakt wanneer u bij hen kunt komen. Hierbij worden richtlijnen vanuit de overheid strikt in acht genomen, dus 1,5 meter afstand, geen handen geven en u komt alleen.