Overige dienst- en hulpverlening

Hulp nodig bij formulieren of digitaal regelen van zaken?  Brievenhulp

Hebt u moeite met het lezen en begrijpen van brieven of andere teksten? Maak dan gebruik van het project ”Brievenhulp” van Salut. De vrijwilligers van Brievenhulp geven advies en helpen u bij het beantwoorden en invullen van formulieren. Ook als het gaat om het regelen van online zaken, zoals het aanvragen van toeslagen of een bijstandsuitkering of het indienen van een verzoek tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Brievenhulp is bedoeld voor alle inwoners van Hof van Twente.

De vrijwilligers van de Brievenhulp zijn iedere woensdag tussen 9:00 en 12:00 uur aanwezig bij Salut aan de Rozenstraat 2a in Goor. Hulp en advies van de Brievenhulp is helemaal gratis.

Let op: De vrijwilligers van Brievenhulp helpen niet met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Salut via 0547 – 260053 of kijk op de website www.salut-welzijn.nl.

Hulp nodig bij uw administratie of problemen met schulden?  De Omslag

Zicht hebben op uw geldzaken geeft een goed gevoel en helpt schulden te voorkomen. Daarom biedt Salut via ”De Omslag” hulp bij het organiseren van uw administratie.

De Omslag werkt met vrijwilligers die kennis van zaken hebben. Zij helpen u bij het ordenen, opzetten en bijhouden van uw financiële administratie. Ook als er problemen met schulden zijn. U kunt erop rekenen dat de vrijwilliger altijd vertrouwelijk met informatie omgaat. Hij of zij komt bij u thuis en alle hulp is gratis.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact op met Salut via 0547 – 260053 of kijk op de website www.salut-welzijn.nl.

Schuldhulpverlening

Het kan iedereen overkomen dat schulden oplopen en onbetaalde rekeningen zich opstapelen. Wordt het steeds moeilijker om hier zelf uit te komen? Dan kunt u voor het oplossen van problemen met uw schulden hulp vragen bij de Stadsbank Oost Nederland.

Medewerkers van de stadsbank helpen mensen met financiële problemen als zij er zelf niet (meer) uitkomen.

Voor meer informatie over hulp bij schulden, budgetbeheer of het aanmelden hiervoor kunt u bellen met de stadsbank Oost Nederland via 088 – 7663666 of de website raadplegen: www.stadsbankoostnederland.nl.

Voedselbank

Wanneer u, om wat voor reden ook, niet of onvoldoende geld heeft om voedsel te kopen, dan kunt u terecht bij de Voedselbank Midden Twente. Op de website  www.voedselbankmiddentwente.nl staat omschreven hoe u zich hiervoor aanmeldt. Voor informatie kunt u ook telefonisch contact met hen opnemen via 06 - 83227284.

De voedselbank voert altijd eerst een inkomenstoets uit om te bepalen of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Vrijwilligerswerk

Wil je graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of je inzetten voor zaken die er echt toe doen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! 

Salut bespreekt graag met je welke vorm van vrijwilligerswerk bij je past en waar je terecht zou kunnen als vrijwilliger. Maak een afspraak met een van de adviseurs vrijwilligerszaken Angèl Pierik of Belinda Wessels voor een kennismakingsgesprek via 0547 – 260053 of via info@salut-welzijn.nl. Meer informatie over vrijwilligerswerk en de vrijwilligersverzekering kunt u vinden op www.salut-welzijn.nl. Hier vindt u ook de actuele vacatures voor vrijwilligers.

Taalcafé

Wilt u de Nederlands taal beter leren spreken? Dan kunt u hiervoor terecht in het Taalcafé.

Het Taalcafé is gericht op het verbeteren van de mondelinge taalvaardigheid en vindt twee keer per week plaats in de bibliotheek in Goor. Het Taalcafé is geopend op maandag van 13.30 - 15.30 uur en op donderdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur. 

Elke week behandelen de vrijwilligers van Salut samen met de taalvragers een thema, zoals de dokter, de herfst of gezonde voeding. De groepssamenstelling varieert, maar bestaat per keer uit zo’n 10 mensen met allerlei nationaliteiten. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Hebt u vragen hierover? Dan kunt u deze voorleggen aan Salut via 0547 – 260053 of via info@salut-welzijn.nl

Taalpunt

Wilt u uw kennis van de Nederlandse taal verbeteren? Dat kan via het Taalpunt.

In de bibliotheek in Goor werkt u dan samen met een vrijwilliger van Salut gedurende ongeveer een jaar aan het behalen van de door u gestelde doelen. 

Voorbeelden van doelen zijn: hulp bij het lesmateriaal van het ROC (inburgering), het zelf invullen van een formulier of het voorlezen van je (klein)kind. Ook hier is sprake van deelnemers met een gevarieerde taalachtergrond. Aanmelden kan bij Mayke Zwierink van Salut (tel. 0547 – 260053) en deelname is gratis.

Hebt u vragen hierover? Dan kunt u deze voorleggen aan Salut via 0547 – 260053 of via info@salut-welzijn.nl

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/zorg-werk-en-inkomen/laag-inkomen-er-kan-meer-dan-je-denkt/overige-dienst-en-hulpverlening.html